Industriële veeteelt in Limburg: megastallen doorgelicht

door Eric Pompen
535 views
Alle cijfers wijzen op schaalvergroting in onze industriële veeteelt, waar megastallen hoe langer hoe meer de norm worden. Maar welke gevolgen heeft dat op milieu(-inspectie), wetgeving, gezondheid en dierenwelzijn? PXL-studenten Journalistiek zochten het uit onder begeleiding van hun docent Eric Pompen en Apache-journalist Steven Vanden Bussche. Foto: Flickr (rechtenvrij)

Schaalvergroting: je ziet het in verschillende sectoren. Ook in de industriële veeteelt, waar het aantal ‘megastallen’ toeneemt. Maar wat voor impact heeft dat, op milieu, gezondheid, wetgeving en dierenwelzijn? PXL-studenten Journalistiek zochten het uit.

Midden juli publiceert het onafhankelijke nieuwsmedium Apache.be een reeks artikelen over industriële veeteelt, geschreven door studenten Journalistiek van Hogeschool PXL. Onder auspiciën van PXL-docent Eric Pompen en Apache-journalist Steven Vanden Bussche voerden de junior-collega’s van het tweede jaar het afgelopen semester een onderzoek naar de megastallen in Limburg. In het dossier, dat op Apache.be verschijnt, focussen ze op de schaalvergroting, de gezondheid en de milieu-inspectie. Het hele eindrapport vindt u hieronder.

Lees hier de Apache.be-artikels:

Omwonenden van megastallen voelen zich niet gehoord door onderbemande inspectiediensten

Het is niet altijd gezond wonen op het platteland

De geesten zijn rijp voor een paradigmashift in de landbouw’

Meer info: eric.pompen@pxl.be

Aanbevolen berichten