26-11-2023 Dag van de Wetenschap

door Frank Joosten
1,1K views
In een ‘cleantech’-escaperoom krijg je één uur de tijd om te ontsnappen aan een ecologische catastrofe. Het is een van de PXL-activiteiten tijdens de Dag van de Wetenschap. (De enige ook waarvoor je je vooraf moet inschrijven.) Foto: Hogeschool PXL.

Zondag 26 november: noteer die datum alvast in je agenda, want dan staat weer een nieuwe editie van de Dag van de Wetenschap op het programma. Ook Hogeschool PXL kan en mag niet ontbreken, en biedt die dag – in samenwerking met UHasselt en andere partners – heel wat activiteiten aan.

De laatste zondag van november is traditiegetrouw de Dag van de Wetenschap, een dag waarop jong en oud, groot en klein, over heel Vlaanderen gratis kan proeven van wetenschappen en technologie.

Hogeschool PXL bundelt dit jaar al haar activiteiten in Diepenbeek, van 10 tot 17 u. Plaats van afspraak: PXL-Green & Tech, Agoralaan – Gebouw H, 3590 Diepenbeek. Ook de collega’s van PXL STEM Academy en PXL-Education en partner CleanTechPunt komen naar Diepenbeek afgezakt.

Een overzicht van alle activiteiten:

Fysiek op de campus

Voor jong (en oud)

Voor (jong en) oud

Vanuit je luie zetel thuis

Een handig overzicht van alle PXL-activiteiten tijdens de Dag van de Wetenschap vind je hier.

Ook onze associatiepartner Universiteit Hasselt biedt die dag heel wat activiteiten aan in Diepenbeek, waar je o.m. kan deelnemen aan typografisch leesbaarheidsonderzoek. Het volledige gecombineerde aanbod van Hogeschool PXL en Universiteit Hasselt vind je hier.

Meer info? frank.joosten@pxl.be

Aanbevolen berichten