Dag van de Wetenschap 2018: focus op gezondheid en beweging

door Frank Joosten
980 views
Op 25 november staat een nieuwe editie van de Dag van de Wetenschap op het programma. De focus bij PXL en UHasselt ligt dit jaar op gezondheid en beweging.

‘Op jouw gezondheid!’, onder die noemer nemen Hogeschool PXL en UHasselt op zondag 25 november 2018 deel aan de Dag van de Wetenschap. Met tal van activiteiten tonen onderzoekers aan dat wetenschap, gezondheid en beweging hand in hand gaan.

Dag van de Wetenschap, op 25 november 2018, is een initiatief van de Vlaamse overheid.

‘Meet wat je eet’, ‘Stap je fit’ en ‘Wat als…je niet meer goed kan bewegen?’: het is slechts een greep uit de vele activiteiten en workshops die Hogeschool PXL op zondag 25 november tussen 13 en 17 uur aanbiedt aan het grote publiek. Nieuw dit jaar is dat PXL twee campussen in Hasselt opent: PXL-Education (Vildersstraat 5, 3500 Hasselt) en PXL-Healthcare (Guffenslaan 39, 3500 Hasselt). PXL-Tech in Diepenbeek blijft voor de gelegenheid dicht, al verhuizen enkele onderzoekers van die campus voor één dag naar Hasselt.

Het volledige PXL-aanbod vind je hier.

Binnen het uitgebreide aanbod ook de moeite: de inspirerende getuigenis van triatleet en ‘To Walk Again’-oprichter Marc Herremans, om 14.00 u. in PXL-Healthcare. Wie erbij wil zijn: spring zeker binnen!

Contact: karolien.geurts@pxl.be / frank.joosten@pxl.be / els.knaepen@pxl.be

Aanbevolen berichten