MarCom for dummies: 5 don’ts

door Jordy Hex
1,1K views
Marketingcommunicatie: een vak apart

Marketingcommunicatie is een vak apart. Een overzichtje van de vijf grootste fouten die je als (beginnend) MarCom-professional kan maken…

1. Beginnen zonder bezinnen

Maak een contentplan en plan op die manier je werk. Dat zorgt voor gemoedsrust en zekerheid. Dingen kunnen er ad hoc nog gerust tussen gefietst komen, maar zorg voor een structureel inhoudelijk plan: weet precies wat je de komende tijd allemaal gaat vertellen. Bijkomend voordeel: je werkt aan je contentplan wanneer dat het best voor je past.

2. Je content niet recycleren

Je steekt veel tijd en moeite in een goeie Facebookpost. Waarom dan niet de vorm aanpassen aan jouw andere kanalen? Deel de beste foto met een korte caption en de nodige hashtags ook op Instagram. Of maak er een wat langer, beter geïllustreerd verhaal van voor op je blog of website.

3. Low res = no res

Niets is erger dan een beeld in lage resolutie. Iedereen kijkt vandaag naar mooie foto’s op Ultra HD-schermen. Beelden die onvoldoende kwalitatief zijn, zijn daarom slecht voor je (online) imago: mensen denken dan al snel dat je amateuristisch bezig bent of niet helemaal mee bent met de trends. Auwch!

4. Dingen beloven die je niet kunt waarmaken

Als je van de daken schreeuwt dat je levert binnen drie dagen, laat je klanten dan geen week wachten (zelfs geen 4 dagen!). Of als je beweert enkel met regionale producten te werken, zet dan geen Argentijnse steak op de kaart. Simpele regels. Zondig er dan ook niet tegen.

5. Te snel opgeven

“Stoppen is voor opgevers”, wist mijn bomma al. Denken dat je 3 weken, 6 Facebookberichten, 4 webposts en 1 opendeurdagadvertentie later al 200% meer omzet zult draaien, is de grootste fout die je kunt maken. MarCom is een nagel waarop je zachtjes moet blijven timmeren. En als die ene nagel erin zit, begin je maar het best al op de volgende te hameren. Kwestie dat de plank zeker blijft hangen.

Contact: jordy.hex@pxl.be

Lees ook: “Marketingcommunicatie is als een voettocht naar Scherpenheuvel”

Aanbevolen berichten