Logistiek leren zonder grenzen

door Carla Vreys
2,6K views
De competenties van vandaag zijn helemaal anders dan die van morgen, ook in de logistiek. Nood dus aan een nieuw, innovatief, grensoverschrijdend opleidingsprogramma op maat van de logistieke professionals van morgen: LogistiekLerenZonderGrenzen. Afbeelding: Pexels

Data-analisten, IT’ers, logistiek planners en managers: de vraag naar hogeropgeleiden in de logistiek stijgt, maar personeel aanwerven en behouden blijkt moeilijk. Het gloednieuwe Vlaams-Nederlandse opleidingsprogramma  LogistiekLerenZonderGrenzen biedt antwoord. Op 2 oktober wordt het project officieel op gang getrapt met een startevent in Corda Conference.

Het is een open deur, maar het klopt: talent aantrekken en behouden wordt steeds moeilijker. Zo ook in de logistieke sector, waar de competenties van vandaag helemaal anders zijn dan die van morgen.

Hogeschool PXL – vertegenwoordigd door het expertisecentrum PXL Log-IC – en de Nederlandse hogeschool Fontys bundelen de krachten en lanceren een gloednieuw innovatief opleidingsprogramma om logistieke studenten en professionals klaar te stomen voor de competenties, technologieën en trends van de toekomst. Zo krijgt de hele logistieke sector in de regio een stevige duw in de rug.

De aanpak? Wel, grensoverschrijdend – met een open blik op de wereld – en met veel interactie, door de integratie van virtual classrooms, webinars, student challenges, college tours en bedrijfsstages.

Meer weten? Kom dan op 2 oktober 2019 vanaf 9.30 u. naar Corda Conference (Hasselt) voor ons startevent waarop onder meer trendwatcher en futurist Richard van Hooijdonk de nieuwe trends in logistiek en supply chain voor het voetlicht brengt. Meer info en een inschrijvingslink vind je hier.

Contact: carla.vreys@pxl.be / +32 11 77 55 17

Dit project wordt gefinancierd binnen het Interreg V-programma Vlaanderen-Nederland, het grensoverschrijdend samenwerkingsprogramma met financiële steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). Hogeschool PXL (Hasselt) en Fontys (Venlo) staan aan het roer en werken nauw samen met ELC Limburg, KennisDC Logistiek, Voka-KvK Limburg, POM Limburg en bedrijven uit de logistieke sector.

Aanbevolen berichten