Makerspace-event brengt kmo’s en onderzoekers samen

door Michiel Stoffels
977 views
Makerspace-coördinator Tom De Weyer tijdens ‘Business Meets Science: Make-Event Smart Prototyping’ (23/05/2018).

3D-printing, lasercutting, augmented reality en nog een hele rits andere digitale en maaktechnologiën: dat serveerdeMakerspace @ PXL/UHasselt tijdens‘Business Meets Science: Make-event Smart Prototyping’.

Wie een bedrijf of kmo in goede banen leidt, weet het: stilstaan is achteruitgaan, zeker op technologisch vlak. De afgelopen decennia zagen heel wat nieuwe technologieën het levenslicht, 3D-printing en virtual en augmented reality om er maar twee te noemen.

Kmo’s willen graag innoveren, maar weten niet altijd goed hoe. Om voor hen de stap naar betrouwbare onderzoeks- en technologische partners te verkleinen, organiseerde Makerspace @ PXL/UHasselt op 23 mei 2018 het event ‘Business meets science: Make-event Smart Prototyping’. Een 75-tal bezoekers konden kennismaken met de technologieën in Makerspace, kregen keynotes rond smart prototyping, woonden company pitches bij en brachten – vlakbij de PXL-Tech-ingang – ook een bezoek aan het mobiele Make Lab van Flanders Make.

Ook het mobiele Make Lab van Flanders Make kon bezocht worden.

Eric Gielen: “Dit event kadert binnen het Interreg-project EarlyTech, dat ook financieel ondersteund wordt door de provincie Limburg. We willen samen met onze Nederlandse en Duitse partners binnen de Euregio een betere samenwerking tussen bedrijfsleven en wetenschap. Op die manier bouwen we een brug tussen kennisinstellingen en kmo’s. Een event als vandaag biedt daartoe een eerste opstap.”

Meer info: eric.gielen@pxl.be

Aanbevolen berichten