Onderzoeker van de maand (15): Stefan Dreesen

door Frank Joosten
1,6K views
Stefan Dreesen, onderzoeker bij PXL Log-IC

In onze rubriek ‘Onderzoeker van de maand’ geven we u elke maand een kleine inkijk in het leven van een (PXL-)onderzoeker. Deze maand een ‘logische keuze’: Stefan Dreesen, onderzoeker binnen het expertisecentrum PXL Log-IC.

Leeftijd: 53 jaar

Getrouwd? Kinderen? Wettelijk samenwonend, 4 kinderen.

Onderzoeksdomein(en): Ik maak deel uit van een enthousiast team in het expertisecentrum PXL Log-IC. Het team bestaat uit verschillende talenten die elkaar versterken. Het ‘out of the box’ denken zorgt steeds weer voor creatieve en innovatieve oplossingen. Al onze onderzoeksprojecten en dienstverlening hebben als doel de supplychain te optimaliseren.

Naast onderzoeksprojecten houd ik me binnen PXL Log-IC vooral bezig met dienstverlening rond supplychainsoftware (ERPWMSTMSMES e.a.). Ik begeleid bedrijven bij het softwareselectieproces. Bedrijven worden vaak overdonderd door verkopers van softwarepakketten en zien op het laatst het bos door de bomen niet meer. Onze selectiemethodiek wordt enorm gewaardeerd in bedrijven, zeker door onze neutraliteit en ons objectief advies. De juiste software selecteren is voor veel bedrijven al een hele stap. Het echte werk – het implementeren van die software – moet dan nog beginnen. Dat zijn stuk voor stuk projecten waar heel wat uitdagingen aan gekoppeld zijn. Enerzijds door de impact op het bedrijf, door de veranderingen die tot stand komen, maar initieel ook omdat deze vernieuwing en automatisatie vaak onbekend terrein zijn voor vele kmo’s. We krijgen de laatste jaren meer en meer de vraag om hen ook bij het implementatieproject te begeleiden. We zijn dus vaak voor lange periodes in hetzelfde bedrijf actief.

Jouw passie(s)? Ik heb een breed interesseveld. Wetenschap en technologie hebben me altijd al geboeid maar mijn hart gaat pas echt sneller slaan voor alles wat met wielersport te maken heeft. Omdat ik zelf ook recreatief aan wielersport doe, bewonder ik de prestaties van alle profwielrenners.

Fietsen (door de bergen), wandelen door de natuur, fauna en flora bewonderen, naar vogelgeluiden luisteren: het geeft mij een enorme rust. Ik kan ook genieten van reizen, proeven van lokaal lekkers, mooie dingen bezichtigen enz.

Wie is jouw held(in) (en waarom)? Echte helden heb ik niet, maar als ik toch een held zou moeten noemen dan kies ik, als wielerliefhebber, voor Eddy Merckx, de allerbeste wielrenner aller tijden. Als je zijn palmares bekijkt, dan kan je niet anders dan bewondering tonen.

In het dagelijkse leven bewonder ik vooral mensen die gepassioneerd bezig zijn met hun job of hobby en die hun enthousiasme kunnen overbrengen naar anderen. Als je iets met passie doet, doe je het beter, is mijn motto.

Jouw menu-tip voor PXL-Catering? Ik zit veel extern bij klanten en kan daarom, spijtig genoeg, niet veel genieten van de lekkere keuken op PXL. Maar als ik toch aanwezig ben, dan laat ik me vaak verleiden door de lekkere pasta’s.

Contact: stefan.dreesen@pxl.be

Aanbevolen berichten