Onderzoeker van de maand (19): Evi Knuts

door Frank Joosten
3,1K views
Evi Knuts, onderzoekshoofd van het expertisecentrum PXL Innovatief ondernemen.

‘Onderzoeker van de maand’ is ditmaal ‘Onderzoekshoofd van de maand’. Stond al lang op ons verlanglijstje en ging eindelijk overstag: Evi Knuts, onderzoekshoofd van het expertisecentrum PXL Innovatief Ondernemen. Een kleine dame met een groot hart en dito ambities…

Naam: Evi Knuts

Leeftijd: 39

Getrouwd? Kinderen? Getrouwd met Philippe Jacquet (42, manager bij Group Delorge). We hebben twee kinderen: Louise-Marie (10) en Maxime (9).

Onderzoeksdomein(en): Ik ben onderzoekshoofd van het expertisecentrum PXL Innovatief Ondernemen. Met onze onderzoekscollega’s helpen we bedrijven – met name kmo’s en overheidsbedrijven – op het vlak van professionalisering en innovatie. Dat kan heel breed gaan, van klantgerichtheid over innovatieve HR tot retailinnovatie, vrijetijdseconomie of marketingcommunicatie. Met onze trajecten rond business model innovation leren we bedrijven hoe ze hun innovatiekracht kunnen verhogen, hoe ze nog concurrentiëler kunnen zijn, kortom: hoe ze ervoor zorgen dat ze ook in de wereld van morgen blijven voortbestaan. Verder zijn we binnen ons centrum ook bezig met studentondernemerschap.

Jouw passie(s)? Mijn passie is wat mij energie en kracht geeft: samen met ondernemers nieuwe ideeën uitwerken en hen ondersteunen in de uitdagingen die ze voor zichzelf weggelegd zien. Samenwerken met mensen geeft mij energie. Het inspireert en stimuleert mij en geeft me het gevoel dat ik het verschil kan maken. Weet je, ik heb indertijd als studente heel bewust voor een toen nogal kleine, onbekende opleiding gekozen: sociale en culturele agogiek aan de VUB. Ook al lijkt ondernemen op het eerste gezicht iets totaal anders, toch gebruik ik de achtergrond van die opleiding nog elke dag. Jezelf optimaal kunnen ontplooien, talenten zoeken en ontwikkelen: daar draait het volgens mij allemaal om en dat drijft mij.

Nog een passie: alles wat te maken heeft met esthetiek, of het nu om mensen, ruimtes of voorwerpen gaat. Mooie interieurs bijvoorbeeld: daar kan ik echt van genieten.

En last but not least: uiteraard is mijn gezin ook een passie. Samen met m’n man en kinderen zo open, mooi en eerlijk mogelijk in het leven staan, een fijne babbel met elkaar en je naasten, back to the basics. Ook daar krijg ik energie van.

Wie is jouw held(in) (en waarom)? Echte helden heb ik niet, of misschien net heel veel: ik bewonder alle mensen die in harmonie in het leven staan. Dat kan een charismatische leider zijn, maar evengoed een rechtstreekse collega of iemand in m’n vriendenkring. Maar een naam kan en wil ik daar niet op plakken…

Tot slot: jouw menu-tip voor PXL-Catering? Een tip geven is moeilijk voor mij, want ik moet tot mijn scha en schande bekennen dat ik weinig gebruikmaak van PXL-Catering. Wat eigenlijk jammer is, want ik vind het ronduit fantastisch hoe Rudy en z’n team gezonde en evenwichtige voeding – denk maar aan de salad bar – naar een publiek van jongeren brengen die daar uit zichzelf minder voor open staan. PXL-Catering is topkeuken: gezond, vernieuwend én betaalbaar. Echt zonde dat ik er zo weinig gebruik van maak. Daar moet ik eigenlijk ‘ns dringend verandering in brengen…

Contact: evi.knuts@pxl.be / +32 11 77 56 66

Aanbevolen berichten