Onderzoeker van de maand (20): Lode Van Hout

door Frank Joosten
2,6K views
Lode Van Hout, onderzoeker binnen het expertisecentrum PXL Smart ICT.

In onze rubriek ‘Onderzoeker van de maand’ geven we u elke maand een kleine inkijk in het leven van een (PXL-)onderzoeker. Deze maand Lode Van Hout, een van de paradepaardjes uit de PXL Smart ICT-stal.

Naam: Lode Van Hout

Leeftijd: 36 jaar

Getrouwd? Kinderen? Getrouwd met Els en twee kinderen: Alexander (9) en Roos (7).

Onderzoeksdomein(en): Binnen het expertisecentrum PXL Smart ICT kijken we vooral waar we hedendaagse technologieën kunnen inzetten in bestaande en nieuwe situaties. Dat is iets wat zowel kennis vraagt van de technologie als van de mogelijke toepassingen, en dat ligt me wel, door mijn allround technische loopbaan tot nu toe.

Het zit zo: een hele tijd geleden studeerde ik af als ingenieur elektriciteit/elektronica. Mijn eerste werkervaring was als project engineer voor Best (nu Tomra), een firma die sorteermachines ontwikkelt. Later heb ik als ‘robot project engineer’ gewerkt bij Kukaen Valiant, waar ik instond voor kleine en grootschalige robot-automatisatieprojecten. Een zeer boeiende wereld waar automatisatie, programmatie, mechanica, elektriciteit en procestechnieken samenkomen. Door de stopzetting van Ford Genk werd het rondreizen voor die projecten me te veel en zo ben ik bij PXL-IT terechtgekomen. De zin om les te geven is er altijd al geweest, dus heb ik op dat moment mijn kans gegrepen. Door mijn werkervaring ben ik met verschillende projecten, processen en technieken in contact gekomen en op die manier kan ik flexibel inspelen op nieuwe technieken en hun toepassingen.

Lode Van Hout

Jouw passie(s)? Techniek in de brede zin van het woord. Brainstormen over het toepassen van technologieën in bestaande of nieuwe situaties, maar ook hands-on dingen in elkaar knutselen. Verder houd ik me fit door jiujitsu en krav maga. De ideale uitlaatklep die me (met wat tussenstops) al meer dan 20 jaar bezighoudt.

Wie is jouw held(in) (en waarom)? Wolverine! Een superheld met X-factor! Wat wil je nog meer :-). Nee, ik ben niet het type dat zich optrekt aan helden. Mijn helden zijn mensen die mijn pad kruisen en die dingen kunnen die ik niet kan.

Jouw menu-tip voor PXL-Catering? Ik ben een fan de afhaaldienst van PXL-Catering. ’s Morgens een bestelling plaatsen, ’s middags afhalen en papa heeft thuis lekker gekookt! Een specifiek lievelingsgerecht heb ik niet. Over het algemeen vind ik alles lekker van onze keuken. Top wat onze mensen daar doen!

Contact: lode.vanhout@pxl.be

Aanbevolen berichten