Onderzoeker van de maand (23): Pieter Boutsen

door Frank Joosten
1,8K views
Pieter Boutsen, onderzoeker binnen het expertisecentrum PXL Log-IC.

In onze rubriek ‘Onderzoeker van de maand’ geven we u elke maand een kleine inkijk in het leven van een (PXL-)onderzoeker. Deze maand een transportexpert: Pieter Boutsen, onderzoeker binnen het expertisecentrumPXL Log-IC.

Naam: Pieter Boutsen

Leeftijd: 29

Getrouwd? Kinderen? Getrouwd en 1 dochter.

Onderzoeksdomein(en): Ik maak deel uit van het onderzoeksteam van PXL Log-IC. Ons team ondersteunt kmo’s als neutrale dienstverlener voor bedrijfsprofessionalisering op het vlak van supply chain en logistiek. Als expertisecentrum hebben we vooral een adviserende functie naar de business: we pikken nieuwe ontwikkelingen op in de markt en vertalen die naar efficiënte oplossingen.

Persoonlijk neem ik deel aan het onderzoeksproject ‘Transport met PIT’, waar we transportbedrijven begeleiden bij het in kaart brengen van hun processen rond de digitale vrachtbrief eCMR en IoD (information on demand) en hen bewust maken in procesgericht denken, zodat de wenselijke verbeteringen kunnen worden doorgevoerd.

Naast dit onderzoeksproject houd ik me ook bezig met dienstverlening rond transport-, magazijn- en procesoptimalisaties en de selectie en implementatie van TMS– en WMS-software (software voor transportation & warehouse management systems).

Jouw passie(s)? Ik heb een breed interesseveld. Voetbal is mijn favoriete sport en ik heb het ook jarenlang gespeeld, maar momenteel is onze dochter toch wel mijn favoriete bezigheid.

Wie is jouw held(in) (en waarom)? Een naam kan ik hier niet op kleven. Iedereen heeft wel z’n talenten in zijn eigen domein en karakteristieken. Ik probeer van iedereen wel te leren.

Jouw menu-tip voor PXL-Catering? PXL-Catering heeft het schitterend voor mekaar. Complimenten aan Rudy en z’n team: knap hoe ze dat allemaal verwezenlijken en toch telkens zichzelf opnieuw heruitvinden. Het dagmenu geniet mijn voorkeur omdat dat (samen met de soep) elke dag weer anders is, maar ook het vlees op de grill is een echte aanrader.

Contact: pieter.boutsen@pxl.be

Aanbevolen berichten