Onderzoeker van de maand (28): Servaas Tilkin

door Frank Joosten
1,8K views
caption: Servaas Tilkin, onderzoeker binnen het expertisecentrum PXL Smart ICT.

In onze rubriek ‘Onderzoeker van de maand’ geven we u elke maand een kleine inkijk in het leven van een (PXL-)onderzoeker. Deze maand een breed geïnteresseerde IT-duizendpoot: Servaas Tilkin, onderzoeker binnen het expertisecentrum PXL Smart ICT.

Naam: Servaas Tilkin

Leeftijd: 35 jaar

Getrouwd? Kinderen? Ik ben niet getrouwd, maar heb wel twee kinderen. Ik ben vader van twee (ietwat luidruchtige) dames: eentje van zes en eentje van twee.

Onderzoeksdomeinen: Binnen het expertisecentrum PXL Smart ICT heb ik een tijd lang voornamelijk mobile development in Android gedaan, en rapid prototyping. Daarbij kijken we of bepaalde zaken mogelijk zijn door een beperkte versie – een proof-of-concept – uit te werken in software. Daarnaast heb ik meegewerkt aan enkele projecten rond onder andere wearableslearning analytics, open data enz. Momenteel ben ik actief bij enkele projecten waarin smart ICT voornamelijk de technische uitwerking doet; hier fungeren we een beetje als subcontractor. Zo ben ik in meer of mindere mate betrokken bij een project van bouw, elektromechanica, PXL-Music en zorg.

Jouw passies? Wetenschap, technologie, lezen en gamen. Als student speelde ik vrij veel games, las ik veel boeken en keek ik veel series. Doorgaans las ik vooral sciencefiction; ik vind dat het genre vaak interessante gedachte-experimenten oplevert. Daarnaast heb ik altijd een vrij grote nieuwsgierigheid gehad, wat ervoor gezorgd heeft dat ik ook hier en daar enkele extra opleidingen ben gaan volgen, bijvoorbeeld psychologie en biowetenschappen. Momenteel kruipt er echter vrij veel tijd in de ‘orde van de dag’, waardoor er veel minder tijd overblijft voor dat soort hobby’s en vrijetijdsbesteding. Een weekend waarin ik tijd kan maken voor activiteiten met vrienden is voor mij dan een enorme opkikker.

Wie is jouw heldin en waarom? Ik ben niet echt iemand die snel ‘idoliseert’ en heb ook nooit echt sport-, pop- of filmsterren aangehangen. Ik heb wel veel respect voor mensen die open en eerlijk voor de dag komen, mensen die een beslissing nemen en ervoor gaan, en mensen die the extra milegaan.

Jouw menu-tip voor PXL-Catering? Ik ben stiekem wel fan van PXL-Catering. Ik heb mij al ettelijke malen voorgenomen om ’s ochtends boterhammen te smeren, maar ik zwicht nagenoeg elke dag voor het aanbod van het restaurant. Terzijde: ik probeer mij ook te engageren om wat vaker vegetarisch te eten. Enkele jaren geleden vond ik dat een zware opgave, maar bij de catering is elke dag wel iets lekkers én vegetarisch te krijgen.

Contact: servaas.tilkin@pxl.be

Aanbevolen berichten