Onderzoeker van de maand (43): Jorina Reekmans

door Frank Joosten
3,1K views
Jorina Reekmans, onderzoeker binnen het expertisecentrum PXL Zorginnovatie.

In onze rubriek ‘Onderzoeker van de maand’ geven we u elke maand een kleine inkijk in het leven van een (PXL-)onderzoeker. Deze maand – hoe kan het ook anders midden in coronatijden – een zorgverlener/experte. Maar dan wel eentje met een voorliefde voor oldtimers en zon: Jorina Reekmans, onderzoeker binnen het expertisecentrum PXL Zorginnovatie.

Naam: Jorina Reekmans

Leeftijd: 29 jaar

Getrouwd? Kinderen? Ik woon samen met Dennis Verdingh (31 jaar, verantwoordelijke technische dienst in een woonzorgcentrum). Samen verwachten we in augustus ons eerste kindje.

Onderzoeksdomein(en): Zorginnovatie en zorgeloos wonen.

De afgelopen jaren ben ik voornamelijk betrokken geweest in projecten rond het gebruik van zorgtechnologie binnen de zorgsector. Binnen de projecten trachten we samen met bedrijven en zorgverstrekkers/-instellingen te kijken hoe zorgtechnologie kan bijdragen tot een kwaliteitsvoller leven voor de zorgvrager. Denk aan langer thuis wonen, een zinvolle dagstructuur, efficiëntere zorgverlening enz.

In de projecten ligt de focus op oudere zorgvragers met mogelijk cognitieve aandoeningen zoals dementie. Zo hebben we in het project Stay @ home with dementia een prototype voor een dementievriendelijke afstandsbediening ontwikkeld met de principes van onder andere universal design.

Jouw passie(s)? Mijn passie en hart liggen in de zorg. Ik draag de zorg een warm hart toe en ben ook in mijn vrije tijd betrokken in de zorgverlening.

Daarnaast heb ik samen met mijn vriend een passie voor oldtimers, meer specifiek voor Volkswagen-oldtimers. Mijn vriend is nu een VW-bus T2 aan het opmaken waarmee we in de toekomst naar leuke events kunnen gaan, en mooie uitstapjes en reizen kunnen maken met ons kindje. Roadtrips naar zonnige en natuurbestemmingen staan op onze to-dolijst, want ik heb op regelmatige basis vitamine D nodig om te ontstressen.

Wie is jouw held(in) (en waarom)? Ik heb niet één specifieke held(in) naar wie ik opkijk. Voor mij zijn mijn familie en vrienden helden. Personen waar ik steeds terechtkan, in welke omstandigheden dan ook, zijn voor mij helden.

In deze coronatijden heb ik ook zeer veel bewondering voor alle personen die betrokken zijn in de zorgverlening en die steeds op hun eigen manier hun best doen om kwaliteitsvolle zorg te bieden aan de patiënt.

Jouw menu-tip voor PXL-Catering? Jammer genoeg kunnen wij binnen de Campus Guffenslaan niet genieten van de PXL-catering. Als het lukt voor mij, geniet ik mee van de heerlijke videe of een salade.

Contact: jorina.reekmans@pxl.be  

Aanbevolen berichten