Onderzoeker van de maand (46): Rosalie Coolkens

door Frank Joosten
4,2K views
Rosalie Coolkens, onderzoeker binnen het expertisecentrum PXL Onderwijsinnovatie.

In onze rubriek ‘Onderzoeker van de maand’ geven we u elke maand een kleine inkijk in het leven van een (PXL-)onderzoeker. Deze maand een zingende spring-in-‘t-veld met één missie: de allerbeste leraren lichamelijke opvoeding klaarstomen. Proud to present Rosalie Coolkens, onderzoeker binnen het expertisecentrum PXL Onderwijsinnovatie.

Naam: Rosalie Coolkens

Leeftijd: 29 jaar

Getrouwd? Kinderen? Samenwonend met Filip, geen kinderen.

Onderzoeksdomein(en): In 2013 behaalde ik een master in de Lichamelijke Opvoeding en Bewegingswetenschappen. Nadien volgde ik de Lerarenopleiding Lichamelijke Opvoeding. Datzelfde jaar kreeg ik de kans om een doctoraat te starten binnen de onderzoeksgroep Fysieke Activiteit, Fitheid en Gezondheid aan de KU Leuven. In dat doctoraat onderzocht ik hoe lichamelijke opvoeding kan bijdragen tot de ontwikkeling van een fysiek actieve levensstijl. Ik behaalde mijn doctoraat en werd ook verkozen tot de helderst communicerende wetenschapper van Vlaanderen tijdens de Wetenschapsbattle 2018. Check mijn volledige presentatie op YouTube.

De vakgroep LO van PXL-Education.

Op dit moment doe ik samen met mijn PXL-collega’s onderzoek naar de ontwikkeling van vakkennis bij leraren LO in wording. Onze missie? Samen met de vakgroep LO aan PXL-Education de allerbeste leraren LO op de markt brengen!

Jouw passie(s)?  Ik hou van zingen en pianospelen, outdoorsporten zoals fietsen, surfen, snowboarden, een kampvuur maken, avontuurlijke reizen, lesgeven, jong en oud aan het bewegen krijgen… Ik ben een enthousiast persoon die alles zo passievol mogelijk doet.

Wie is jouw held(in) (en waarom)? Ik heb niet echt een held, maar mensen met een eeuwig positivisme maken me gelukkig. Een goeiedag, een spontane lach, iemand die er voor je is: het zit hem in de kleine dingen! Ik heb enorm veel respect voor de positivo Stig Broeckx.

Jouw menu-tip voor PXL-Catering? Een koninginnenhapje met frietjes en goed gezelschap op de jaarlijkse PXL-Education dinner party is een aanrader!

Contact: rosalie.coolkens@pxl.be

Lees ook:

PXL-lector Rosalie Coolkens geeft bewegingstips voor het nieuwe jaar (Limburgnieuws.be, 30/12/2019)

Aanbevolen berichten