Onderzoeker van de maand (79): Sharona Vonck

door Frank Joosten
1,K views
Sharona Vonck, onderzoeker binnen het expertisecentrum PXL Zorginnovatie.

Onze rubriek ‘Onderzoeker van de maand’ biedt elke maand een kleine inkijk in het leven van een (PXL-)onderzoeker. Deze maand een reislustige, creatieve experte in het onderzoeksspeerpunt ‘Talent@Work’. Let’s meet Sharona Vonck, onderzoeker binnen het expertisecentrum PXL Zorginnovatie.

Naam: Sharona Vonck

Leeftijd: 34 jaar

Getrouwd? Kinderen? Ik ben getrouwd met Maaike, en samen hebben we twee kleine paté’kes: Lenne (4) en Lou (1).

Onderzoeksdomein(en):

Binnen het expertiscentrum PXL Zorginnovatie ben ik coördinator van het speerpunt Talent@Work. Dat zet in op het ontplooien, empoweren en ondersteunen van ieders talenten en competenties, ongeacht de context.

Zo ben ik zelf al enkele jaren bezig met het project MS@Work. In dat project hebben we een screeningstool en wegwijzer ontwikkeld voor mensen met multiple sclerose (MS). Met de screeningstool kunnen ze problemen op de werkvloer sneller detecteren, met de wegwijzer weten ze snel en gericht bij wie ze hulp of advies kunnen vragen voor een bepaald arbeidsprobleem. Aan dit project werken we al sinds 2020 en het zit nu in zijn allerlaatste fase. Ik ben alvast trots op wat we hiermee hebben bereikt!

Verder starten er nu weer een aantal projecten op, rond terugkeer naar werken, het ontwikkelen van trainingen voor zorgprofessionals om hun soft, hard en digital skills te verbeteren, en de ontwikkeling van een zelfscan om het niveau van digitale vaardigheden van zorgprofessionals in te schatten. Dus er opent voor een stukje weer een nieuw en spannend onderzoeksavontuur!

Jouw passie(s)?  Mijn passie is reizen! Ik hou ervan om, samen met mijn gezin, al het moois in de wereld te zien en te ontdekken. Ik vind het fantastisch om elk jaar een tijdlang weg te zijn van de alledaagse sleur, te verblijven op een onbekende plek, volledig te ontspannen en ruimte te hebben om allerlei nieuwe ervaringen in mij te kunnen opnemen.

Daarnaast ben ik ook graag bezig met fotografie en grafische vormgeving. Op reis kan ik me volledig laten gaan om elk leuk momentje vast te leggen met mijn camera, maar thuis doe ik ook graag shoots met kindjes. Mijn eigen kinderen zijn hierbij perfect oefenmateriaal. 😉

Ook vind ik het superleuk om bezig te zijn met grafische vormgeving. Ik gebruik heel graag mijn creativiteit om een en ander ineen te flansen, zoals uitnodigingen, geboortekaartjes enz. En op het werk komt dit ook wel goed van pas om een saai document eens wat op te smukken. 😊

Wie is jouw held(in) (en waarom)? Ik vind het moeilijk om een held te kiezen. Er zijn veel mensen die moedige dingen doen in deze wereld, en die verdienen allemaal mijn bewondering.

Jouw menu-tip voor PXL-Catering? Hier kan ik helaas geen antwoord op geven. Vanuit PXL-Healthcare is een tripje naar het centrum (om snel iets lekkers uit te halen) sneller dan een tripje naar de PXL-Catering op Campus Elfde Linie…

Contact: sharona.vonck@pxl.be   

Aanbevolen berichten