Onderzoeker van de maand (81): Vincent Vanrusselt

door Frank Joosten
1,2K views
Vincent Vanrusselt, onderzoeker aan PXL Centrum Digitaal Leren.

Onze rubriek ‘Onderzoeker van de maand’ biedt elke maand een kleine inkijk in het leven van een (PXL-)onderzoeker. Deze maand een collega die digitale competenties in kaart brengt en versterkt, en die gruwt van ‘paperassen’: Vincent Vanrusselt, onderzoeker aan het Centrum Digitaal Leren van Hogeschool PXL.

Naam: Vincent Vanrusselt

Leeftijd: 47 jaar

Getrouwd? Kinderen? Geregistreerd partnerschap met Els. Dat is een huwelijk zonder de poespas (rechttoe rechtaan). Ik heb 3 pluskinderen (Marie, Jef, Pallieter) en ik ben hopelijk voor hen een plusvader.

Onderzoeksdomein(en): Ik werk als onderzoeker binnen het Centrum Digitaal leren van Hogeschool PXL.

Wat ik doe: digitale competenties in kaart brengen en versterken, liefst didactisch en pedagogisch onderbouwd. Het einddoel: de papierloze samenleving (vooral omdat ik zelf nonchalant en slordig ben met paperassen).  

Jouw passie(s)? Door mijn zorgzame natuur ben ik gepassioneerd bezig voor mijn gezin. Daar hoort Fjodor ook bij (zie de foto). Voor de rest alles wat de wereld kan kleuren: film, muziek, literatuur, beeldende kunst.

Wie is jouw held(in) (en waarom)? Iedereen die een steen in de rivier probeert te verleggen door zijn talenten, kennis en ervaring in te zetten om onze wereld en samenleving beter te maken.

Jouw menu-tip voor PXL-Catering? Ik ben zelf een gezonde alleseter. Mijn tip: zo veel mogelijk aankopen bij lokale producenten. Ik heb twintig jaar les gegeven in een land- en tuinbouwschool en besef dus dat korteketenverkoop een ongelooflijke meerwaarde kan zijn. Sterker nog: een win-win.

Contact: vincent.vanrusselt@pxl.be

Aanbevolen berichten