PXL neemt deel aan ICA Biodiversity Challenge

door Thomas Gyselinck
785 views
Samen met 16 Europese partners neemt Hogeschool PXL deel aan de ICA Biodiversity Challenge. Foto: Pexels

Van vleermuizentocht tot elektrovissen op de Demer: de komende zes weken organiseert Hogeschool PXL heel wat activiteiten in het kader van de ICA Biodiversity Challenge 2023. Het doel: meer aandacht vragen voor het belang van biodiversiteit voor de toekomst van onze planeet.

Biodiversiteit is alles wat de natuur ons te bieden heeft: alle dier- en plantensoorten ter wereld en de landschappen waarvan we allemaal afhankelijk zijn. Biodiversiteit heeft een cruciale impact op ons leven: het bepaalt mee hoe onze toekomst eruit zal zien.

Om dat belang nog eens extra te onderstrepen, sloegen 17 hogeronderwijsinstellingen verspreid over Europa de handen in elkaar voor de ICA Biodiversity Challenge, van 22 mei (International Day on Biodiversity) tot en met 30 juni 2023.

Zes weken lang zullen studenten en personeel dieren- en plantensoorten in kaart brengen in de onmiddellijke nabijheid van hun campussen. Met een hele resem activiteiten in het groen worden de partners een rolmodel voor de verdere behartiging van biodiversiteitsuitdagingen in hun regio. Impressies, korte verslagjes en vragen worden bijgehouden op een padlet. Op 30 juni volgt een slotevent waarop ervaringen en ideeën worden gebundeld.

Ook de opleiding Groenmanagement van Hogeschool PXL neemt actief deel en heeft een aanbod aan activiteiten uitgewerkt. Zin in een vleermuizentocht, een libellenexcursie, een avondje amfibiefuiken uitzetten of een tochtje elektrovissen op de Demer? Heel erg welkom!

Contact: thomas.gyselinck@pxl.be

Een overzicht van alle natuurwaarnemingen in de buurt van onze PXL-Green & Tech-campus vind je hier.

Aanbevolen berichten