Onderzoeker van de maand (84): Anniek Orye

door Frank Joosten
958 views
Anniek Orye, onderzoeker binnen het expertisecentrum PXL Onderwijsinnovatie en daarnaast ook lector PXL-Education en PXL-People & Society.

Onze rubriek ‘Onderzoeker van de maand’ biedt elke maand een kleine inkijk in het leven van een (PXL-)onderzoeker. Deze maand piepen we binnen bij een energieke collega die de baseline ‘Limburger wereldburger’ alle eer aandoet in talrijke internationale onderzoeksprojecten. Señores y señoritas, aquí está Anniek Orye (PXL Onderwijsinnovatie).

Naam: Anniek Orye

Leeftijd: 39 jaar

Getrouwd? Kinderen? Inmiddels 10 jaar getrouwd met Robin en twee kindjes: Gaston (bijna 5 jaar) en Pol (2 jaar).

Onderzoeksdomein(en): Ik werk als onderzoeker binnen het expertisecentrum PXL Onderwijsinnovatie aan internationale onderzoeksprojecten met partnerlerarenopleidingen in Ecuador, Cambodja, Zuid-Afrika en Ethiopië.

Op dit moment werk ik met Ecuadoriaanse collega-onderzoekers vanuit de Universidad Técnica del Norte (UTN) aan een VLIR-UOS ‘Short Initiative’: A high-impact professionalization trajectory for UTN (and PXL) lecturers to promote educational inclusion while respecting ‘cultural identity’”. In dit fijne project wisselen we good practices uit en werken we momenteel samen aan het ontwerp van een innovatieve didactische toolkit waarmee (leraren)opleiders aan de slag kunnen in het ontwerp en de uitvoering van hun lessen.

Recent hebben we het ‘framework’ voor het professionaliseringstraject vormgegeven en ik voel me enorm geïnspireerd door de manier waarop mijn Ecuadoriaanse collega-onderzoekers diversiteit benaderen en me laten kennismaken met inzichten vanuit de verschillende bevolkingsgroepen.

Jouw passie(s)?  Binnen PXL krijg ik iedere dag de kans om vanuit mijn interesses aan de slag te gaan. Vanuit een (internationale) nieuwsgierigheid en goesting om te leren met én over andere culturen mag ik PXL vertegenwoordigen in diverse internationale contexten. Ik reis heel graag en vind niets leuker dan een onderdompeling in nieuwe smaken, kleuren, geuren en te leren van en met anderen. Met het gezin en onze jonge kinderen proberen we de reismicrobe door te geven en vinden we het schitterend om te zien hoe onze kindjes in die nieuwe omgeving dingen  ontdekken.

Dankzij mijn man leer ik veel muziek kennen en ga ik heel erg graag mee naar concerten en festivals. Tot slot ben ik ook graag creatief bezig en doe ik niets liever dan snuisteren op rommelmarkten om fijne en unieke vondsten te doen. 😉

Wie is jouw held(in) (en waarom)? Iemand als ‘held’ of ‘heldin’ beschouwen gaat voor mij hand in hand met veerkracht. Mijn studenten zijn absoluut mijn helden. Iedere les opnieuw raak ik geïnspireerd door hen en hun goesting om aan de slag te gaan als toekomstig leerkracht. (Of als toekomstig zorgprofessional, want binnenkort start ook een gedeeltelijke lesopdracht binnen de gloednieuwe bacheloropleiding Toegepaste Psychologie.)

Jouw menu-tip voor PXL-Catering? Eerst en vooral eerst een praatje doen met de lieve chefs van de Vildersstraat en dan kiezen uit het dagmenu voor iets dat zij me aanraden: altijd een winner!

Contact: anniek.orye@pxl.be

Aanbevolen berichten