Onderzoeker van de maand (88): Thomas Wils

door Frank Joosten
723 views
Thomas Wils, onderzoeker aan het Centrum Digitaal Leren van Hogeschool PXL.

In onze rubriek ‘Onderzoeker van de maand’ geven we u elke maand een kleine inkijk in het leven van een (PXL-)onderzoeker. Deze maand een gamende ’technopedagoog’ die het afstandsonderwijs in de Belgische brandweeropleidingen naar een hoger niveau tilt. Maak kennis met Thomas Wils, onderzoeker aan het Centrum Digitaal Leren van Hogeschool PXL.

Naam: Thomas Wils

Leeftijd: 28 jaar

Getrouwd? Kinderen? Verloofd 😍 / (Nog) geen kinderen. 

Onderzoeksdomein(en): Ik ben technopedagoog/onderzoeksmedewerker binnen het Centrum Digitaal Leren van Hogeschool PXL.

Concreet ben ik bezig met het federaal project van de Nederlandstalige ICTE-cel van de brandweer. ICTE staat voor Informatie- en CommunicatieTechnologieën in Educatie. Samen met mijn team staan we in voor de ontwikkeling en coördinatie van afstandsonderwijs (e-learning, blended learning) voor de Belgische brandweeropleidingen. Dit federaal project wordt gecoördineerd door Hogeschool PXL in samenwerking met brandweerschool PLOT.   

Jouw passie(s)? 

Ik heb een zeer breed interesseveld en kan soms ook helemaal into een bepaald onderwerp zijn. Alles wat met technologie te maken heeft, spreekt me sowieso aan. Ik ben een trouwe luisteraar van het Nerdland maandoverzicht, waarin iedere maand de laatste nieuwe technologische ontwikkelingen worden besproken. 

Daarnaast ben ik al van jongs af aan een gamer: van single player, online multiplayer tot virtual reality games! Aanrader voor gelijkgezinden: bezoek zeker eens de Red Bull Gaming Hub op PXL!

Ten slotte ben ik ook enorm gepassioneerd door de jeugdzorg. Al tijdens mijn studies tot criminoloog waren jeugdcriminologie en jeugdrecht mijn favoriete vakken. Mijn stage en eerste werkervaringen deed ik in de jeugdzorg. Professioneel ben ik ondertussen een ander pad aan het bewandelen, maar de jeugdzorg blijft me passioneren. 

Wie is jouw held(in) (en waarom)?

Ten eerste mijn verloofde, mijn rots in de branding! Daarnaast heb ik over het algemeen oprechte bewondering voor eenieder die in staat is om de dag van iemand anders met slechts een klein gebaar op te fleuren: een glimlach, een mopje of gewoon een vriendelijke ‘goedemorgen’. Het zijn voor mij die lichtpuntjes die de dag net dat beetje mooier maken.  

Jouw menu-tip voor PXL-Catering?

Behalve met de PXL-burger kan je me ook altijd bekoren met een lekkere pasta van PXL-Catering!

Contact: thomas.wils@pxl.be

Aanbevolen berichten