Onderzoeker van de maand (90): Kristel Deckers

door Frank Joosten
608 views
Kristel Deckers, onderzoeker binnen het expertisecentrum PXL Bouw en Industrie, en lector binnen de PXL-opleiding Elektromechanica.

Onze rubriek ‘Onderzoeker van de maand’ biedt elke maand een kleine inkijk in het leven van een (PXL-)onderzoeker. Zet data-analyse, machine learning, elektromechanica, paarden en boeken in één zin en je komt uit bij Kristel Deckers, onderzoeker binnen het expertisecentrum PXL Bouw en Industrie.

Naam: Kristel Deckers

Leeftijd: 40 jaar

Getrouwd? Kinderen? Gelukkig getrouwd. Samen hebben we een dochter van 14 jaar.

Onderzoeksdomein(en): Binnen het expertisecentrum PXL Bouw en Industrie heb ik de voorbije jaren een ondersteunende rol vervuld in een aantal projecten. Zo was ik onder andere betrokken bij de PWO-projecten Smart Factory, Smart Classroom en Digital Twins. Het laatste project waaraan ik meegewerkt heb, was het ESF-project rond opleidingen van de toekomst en momenteel werk ik mee aan het speerpuntproject AI4FM. In al deze projecten ligt mijn focus vooral op data-analyse en het gebruik van veelgebruikte machinelearningtechnieken om data-gedreven sturingen te realiseren die op basis van voorspellingen proactief kunnen werken. De ervaring die ik hiermee opdoe en de data die uit deze projecten voortvloeien, kan ik dan gebruiken in mijn lesopdracht.

Jouw passie(s)? Mijn grootste passie is samen met mijn dochter naar de manege gaan om paarden te verzorgen en knuffelen. Paardrijden zit er voorlopig even niet meer in door een rugblessure die ik opliep na een val (van, jawel, een paard), maar dat weerhoudt me er niet van om elk vrij moment met mijn dochter door te brengen op de manege. Er is niets zo ontspannend als zorg dragen voor dieren. De dankbaarheid die je ervoor terugkrijgt, geeft een enorme voldoening.

Daarnaast heb ik ook een passie voor boeken. Ik kan mezelf urenlang verliezen in een goed boek, waarbij ik alle besef van tijd en ruimte verlies. Ik zal dan ook pas een boek openslaan als ik er zeker van ben dat ik de rest van de dag geen dringende andere dingen meer te doen heb. Zodra ik start, is de kans heel reëel dat ik daar dan toch niet meer aan toe kom.

Wie is jouw held(in) (en waarom)? Al mijn PXL-collega’s van de cluster Elektromechanica. Zij slagen er steeds weer in om me onder alle omstandigheden te laten lachen. De passie waarmee ze alle grote en kleine uitdagingen aanpakken, werkt aanstekelijk. Dankzij hen is de sfeer in de docentenkamer fantastisch en dat zorgt ervoor dat ik elke dag opnieuw met plezier kom werken.

Jouw menu-tip voor PXL-Catering? Helaas kan ik geen specifiek gerecht aanraden, omdat ik zelden gebruik maak van de catering. Wanneer ik dat wel doe, zorgt onze kok in Diepenbeek (bij dezen: dankjewel Jeroen) ervoor dat ik een aangepast gerecht krijg, omdat ik een hele waslijst aan voedselintoleranties heb. Het is steeds heel lekker. Ik denk dus dat het niet uitmaakt wat je kiest bij onze PXL-catering: de kwaliteit is altijd top. Probeer dus gerust eens iets nieuws uit.

Contact: kristel.deckers@pxl.be

Aanbevolen berichten