PXL BookBox (4): Tablio

door Frank Joosten
935 views
Hoe kun je in het onderwijs tablets inzetten voor differentie en inclusie? Dat was de hoofdvraag van het Europese Erasmus+-project ‘Tablio’ waarvan Hogeschool PXL de lead partner was.

Deel 4 uit onze PXL-boekendoos, vers van de pers: ‘Tablio’. Wouter Hustinx en Hanne Rosius (PXL Onderwijsinnovatie) leggen samen met hun buitenlandse Erasmus+-collega’s uit hoe je met tablets in je klas doordacht en succesvol kan differentiëren tussen (groepen van) leerlingen.

Titel: Tablio: Realising Classroom Differentiation and Inclusion with Tablets / Tablio: Differentiatie en inclusie realiseren met tablets

Auteurs: Wouter Hustinx, Hanne Rosius e.a.  

PXL-expertisecentrum: PXL Onderwijsinnovatie

Korte inhoud: Dit e-book bevat de resultaten van het Europese Erasmus+-project Tablio (2017-2019), een project in zes landen (België, Italië, Nederland, Slovenië, Turkije, VK (Noord-Ierland)) met Hogeschool PXL als lead partner. Het boek reikt leraren, lerarenopleiders en scholen handvatten aan om differentiatie en inclusie te realiseren in de klaspraktijk.

Hoofdstuk 1 beschrijft de ontwerptoolkit voor differentiatie en inclusie door middel van tablets. In hoofdstuk 2 komen bestaande praktijken in het Europese klaslokaal aan bod, verzameld begin 2017. Hoofdstuk 3 beschrijft de resultaten van een ‘design-based research’ in verschillende Europese scholen. Hoofdstuk 4, tot slot, verzamelt een aantal voorbeelden van leraren die deelnamen aan de Tablio-bootcamps in het voorjaar van 2019. Alle resultaten zijn ook terug te vinden op de website http://tablio.eu en zijn beschikbaar in vijf talen: Nederlands, Engels, Sloveens, Italiaans en Turks.

Jaar van uitgave: 2019

Uitgever: Hogeschool PXL

Pagina’s: 256 (Engelse versie), 141 (Nederlandse versie)

ISBN: 978 90 8268 978 5(Engelse versie), 978 90 8268 977 8 (Nederlandse versie)

Contact: wouter.hustinx@pxl.be

Bestellen: gratis online beschikbaar, zowel in het Nederlands als in het Engels

Aanbevolen berichten

PXL eXperts gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. OK Lees meer