PXL Log-IC ondersteunt Drisag bij ERP-implementatieproject

door Stefan Dreesen
961 views
Drisag, een firma gespecialiseerd in kantoormeubelprojecten, schakelt PXL Log-IC in.

Drisag, een Herentalse firma gespecialiseerd in kantoormeubelprojecten, schakelt op logistiek vlak het expertisecentrum PXL Log-IC in als partner. PXL Log-IC ondersteunde Drisag bij het ERP-selectieproces en zal ook de implementatie begeleiden.

Het huidige ERP-systeem van Drisag is verouderd en is aan verandering toe. Drisag schakelde daarom onlangs het expertisecentrum PXL Log-IC in om het bedrijf te ondersteunen bij de selectie van een nieuw ERP-systeem. Na diverse workshops werd er gekozen voor het ERP-systeem G2 van Fujitsu Glovia. De implementatie start in september 2016 en PXL Log-IC zal het project verder begeleiden.

Drisag is gespecialiseerd in kantoormeubelprojecten en beschikt over een zeer uitgebreid assortiment aan kantoormeubelen en aanverwante accessoires. Een groot deel van het assortiment wordt zelf geproduceerd. Een team van interieurspecialisten zet de wensen van de klant om in een vakkundig interieuradvies. De klant wordt van ontwerpfase tot en met oplevering begeleid in het maken van de juiste keuzes. Van oudsher is Drisag bekend als fabrikant van ergonomische kantoorstoelen, maar ondertussen is het bedrijf op het vlak van productie uitgegroeid tot een stoffeerspecialist die zijn expertise eveneens ter beschikking stelt aan maatwerkprojecten en privatelabelproductie. De ambitie van Drisag is de meest inspirerende consultant en solide producent te worden van “your workplace experience”, door met een team van gepassioneerde vakmensen totaaloplossingen te realiseren.

Klanten eisen steeds meer productdiversiteit, maatwerkaanpassingen, korte levertijden en service en daarnaast concurrentiële prijzen. Om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen en om concurrentieel te blijven, is Drisag genoodzaakt zijn bedrijfsprocessen te verbeteren en te automatiseren.

“Als productiebedrijf heeft Drisag inzicht nodig in de capaciteit, de workload en de beschikbaarheid van materialen”, aldus Stefan Dreesen, onderzoekmedewerker bij PXL Log-IC. “Drisag moet snel beslissingen kunnen nemen op basis van consistente en up-to-date informatie en moet bovendien voortdurend inspelen op de nieuwe noden van klanten, trends en regelgeving. Dit vraagt flexibiliteit van productiemiddelen, mensen en ondersteunende IT-systemen.” “De krachtige productiemodule van Glovia G2 in combinatie met de expertise van Fujitsu Glovia in de maakindustrie was het perfecte antwoord op bovenstaande eisen”, aldus Marcel Smets, Managing Director van Drisag nv.

De implementatie van Glovia G2 bij Drisag ging van start op 1 september 2016. De go-live wordt verwacht op 1 juli 2017. Een 30-tal medewerkers zal dan dagelijks gebruikmaken van Glovia G2, onder begeleiding van PXL Log-IC.

Zie ook deze link.

Aanbevolen berichten