PXL-zorginnovaties (11): AI4SN

door Kim Daniels
274 views
Een goede dagstructuur voor ouderen: het maakt dat ze langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen en daarin kan artificiële intelligentie ondersteunen. Foto: Kampus Production via Pexels (rechtenvrij)

Efficiënte, betaalbare gezondheidszorg op maat staat of valt met zorginnovatie: nieuwe applicaties, nieuwe tools, nieuwe methodes. Deze reeks presenteert de innovaties van het expertisecentrum PXL Zorginnovatie. Deel 11: AI4SN (Artificial Intelligence for Smart Nursing), artificiële intelligentie die hulpbehoevende ouderen een goede dagstructuur biedt.

Wat? Technologie waarbij artificiële intelligentie hulpbehoevende ouderen een goede dagstructuur biedt. Daardoor kunnen die ouderen langer zelfstandig thuis blijven wonen en op die manier wordt de verpleegkundige zorg verlicht.

Waarom? Door de vergrijzing neemt de vraag naar zorg toe, maar er is een dreigend tekort aan verpleegkundigen, wat tot hoge werkdruk leidt. Een van de zorgnoden bij ouderen is het ontbreken van een duidelijke dagstructuur. Op basis van relevante patronen in de dagstructuur van ouderen kan artificiële intelligentie een goede dagstructuur stimuleren en op die manier zorgverleners ondersteunen.

Voor wie? Voor zorgpersoneel dat de zorg van ouderen op zich neemt.    

Meer info? AI4SN

Contact? jorina.reekmans@pxl.be

Dit project werd uitgewerkt door PXL Zorginnovatie in samenwerking met PXL Smart ICT en het Wit-Gele Kruis Limburg.

Mocht u interesse hebben in samenwerking, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. PXL Zorginnovatie is continu op zoek naar (valorisatie)partners.

Bekijk hier ook de andere bijdragen in de reeks PXL-zorginnovaties.

Aanbevolen berichten