Science Pub ‘The Reality/Virtuality Continuum’

door Frank Joosten
833 views
Save the date: 9 november 2022 in PXL-NeXt, de Science Pub ‘The Reality/Virtuality Continuum (for Future Life & Work’). Afbeelding: UHasselt via AdobeStock

Virtual en augmented reality, 3D-holografische avatars, Facebook dat zich voortaan Meta noemt en volop wil inzetten op de Metaverse: naast ons ‘echte’ leven van alledag leven we hoe langer hoe meer in een parallel digitaal universum. Dat roept heel wat vragen op – technologisch, maatschappelijk, economisch – en die vuren we op woensdag 9 november af op een expertenpanel tijdens de Science Pub ‘The Reality/Virtuality Continuum (for Future Life & Work)’.

Het is waar: naast ons ‘echte’ leven – achter onze kop koffie, onder de douche of met de heggenschaar in de tuin – leven we hoe langer hoe meer in een parallel digitaal universum. Denk maar aan hoogtechnologische toepassingen in virtual en augmented reality. Aan 3D-holografische avatars, niet alleen in de gamewereld maar ook op virtuele online meetings. Of aan Facebook dat zich voortaan Meta noemt en dat volop de kaart trekt van een Metaverse die voor iedereen toegankelijk is.

In welke mate verrijken (of verarmen) die nieuwe digitale mogelijkheden en die hyperreële alternatieve wereld ons toekomstige leven en werk? Wat betekenen ze voor de afstand tussen mensen? Waarom worden vooral jongeren aangetrokken tot virtuele werelden? Wat met privacy en betrouwbaarheid? En wat biedt de toekomst?

Dat soort vragen leggen we voor aan enkele experts ter zake tijdens de Science Pub ‘The Reailty/Virtuality Continuum (for Future Life & Work)’, een wetenschapscafé georganiseerd door Hogeschool PXL in samenwerking met Universiteit Hasselt.

Iedereen is welkom. Deelnemen kan – volledig in lijn met het onderwerp – zowel fysiek (in Hasselt) als digitaal (vanuit je zetel thuis).

Concreet:

Wanneer? woensdag 9 november 2022, 19:30-21:00

Waar? PXL-NeXT (= voormaiige PXL-Congress), Campus Elfde Linie, gebouw D, 3500 Hasselt. Of online, via www.sciencepub.be.

Prijs? Dit event is gratis, maar inschrijving vooraf is wel verplicht.

Inschrijven? via www.sciencepub.be. De zaal heeft een maximumcapaciteit van 90 plaatsen, maar de science pub kan ook online gevolgd worden, via livestreaming. Bij inschrijving ontvang je ook de streaminglink.  

Expertenpanel:

  • Prof. dr. Kris Luyten, adjunct-directeur Expertisecentrum voor Digitale Media (Universiteit Hasselt/Flanders Make)  
  • Jeroen Ceyssens, doctorandus Expertisecentrum voor Digitale Media (Universiteit Hasselt/Flanders Make)
  • Tom Hermans, coördinator Metaverse (Hogeschool PXL)

Gastheer/moderator:

  • Mark Vanlook, directeur Digital Business SyntraPXL

Meer info: frank.joosten@pxl.be

Aanbevolen berichten