Startende kmo groeit door met hulp van PXL-studenten

door Nele Bylois
905 views
Brain Rangers: een snel groeiende kmo die bij PXL aanklopte voor extra ondersteuning.

Brain Rangers, een snelle starter in de IT-wereld, kreeg onlangs in samenwerking met het LED kmo-management van PXL een audit van zijn bedrijfsprocessen en marketing- en communicatieplan. Resultaat: wat al hard ging, gaat nu nog harder…

Brain Rangers in Tongeren is een sterk groeiende onderneming met een no-nonsense approach. Ze houden zich bezig met IT-consultancy, project- en verandermanagement en netwerkanalyse, en vertalen bedrijfsdoelstellingen naar optimale IT-oplossingen die zaken doen snel en eenvoudig maken. ‘Laat IT voor u werken in plaats van andersom, zodat u zich kunt richten op wat echt belangrijk is’, aldus het motto van Saskia Goffin en Jo Hendriks, zaakvoerders van Brain Rangers.

Om zijn snelle groei gestructureerd te laten verlopen, was Brain Rangers op zoek naar een externe partner. Doel: de huidige bedrijfsprocessen – vooral de administratieve flow en marketing en communicatie – laten analyseren en verbeteringsvoorstellen aanreiken die stapsgewijs in de praktijk kunnen worden gebracht.

Die partner werd het laagdrempelig expertise- en dienstverleningscentrum (LED) kmo-management van PXL. Na een eerste diepgaand gesprek en een uitgebreide analyse werden enkele concrete verbeteracties uitgerold: een mappenstructuur, een template voor projectfiches en een vaste structuur voor meeting minutes.

Voor de uitdagingen op het gebied van marketing & communicatie schakelde de LED-medewerker Moonfish in, het reclamebureau van de studenten van Hogeschool PXL. In een cocreatief traject met Brain Rangers voerden zij een doorgedreven scan uit van de bestaande communicatie. Op basis van deze scan werd een verbeterrapport aangereikt met praktische, stapsgewijze tips om de bestaande communicatiekanalen beter op elkaar af te stemmen. Tot grote tevredenheid van de klant trouwens. Jo Hendriks, zaakvoerder van Brain Rangers: ‘We zijn heel tevreden over de verbetervoorstellen die we van Moonfish gekregen hebben. We willen zeker nagaan hoe we ook in de toekomst kunnen samenwerken.’

Meer info?

Saskia Goffin & Jo Hendriks – Brain Rangers – info@brainrangers.be

Nele Bylois – PXL Innovatief Ondernemen – nele.bylois@pxl.be

Aanbevolen berichten