100.000 studenten voor innovatiechallenge

door Michiel Stoffels
816 views
Jong Euregionaal talent laten samenwerken met kmo’s: de ambitie van het TT Netwerk.

Teken een cirkel rond Hasselt, Maastricht, Aken en Luik en je hebt een gebied waar binnen een straal van 40 km meer dan 100.000 studenten voorbereid worden op de arbeidsmarkt. 100.000 studenten die dagelijks projecten uitvoeren (vaak in samenwerking met bedrijven), die stage lopen en die de regionale kennisbasis helpen uitbouwen. Een enorm potentieel dus, maar vooralsnog slagen we er in niet in om dat potentieel écht grensoverschrijdend aan te boren…

Een consortium van kennisinstellingen en intermediairen heeft de ambitie om daar verandering in te brengen. Achter de schermen bereiden zij de opstart voor van een Technologie Transfer Netwerk (TT Netwerk) dat het lokale weefsel van kmo’s in contact moet brengen met jong, aanstormend internationaal talent. En internationaal gaan, dat is vanuit onze regio maar een kleine stap. Voor Limburg zal Makerspace @ PXL/UHasselt in Diepenbeek één van de uitvalsbasissen worden.

Om die uitdaging aan te gaan, werft Hogeschool PXL een TT-manager aan. Hij of zij moet de Limburgse kmo’s het potentieel van de Euregio Maas-Rijn helpen ontdekken en ons aanstormend talent ‘challengen’ met internationale opdrachten.

Op de hoogte blijven over dit project? Neem dan gerust contact op met michiel.stoffels@pxl.be

De vacature voor een Tech Transfer Manager voor Makerspace vind je hier. Solliciteren kan tot 21 december 2016. Neem gerust de vrijheid om deze vacature verder te verspreiden.

Aanbevolen berichten