27-11-2022 Dag van de Wetenschap

door Frank Joosten
955 views
Ook dit jaar is er weer een Dag van de Wetenschap. Noteer alvast zondag 27 november in je agenda. Foto: Dag van de Wetenschap.

Zondag 27 november: noteer die datum alvast in je agenda, want dan staat weer een nieuwe editie van de Dag van de Wetenschap op het programma. Ook Hogeschool PXL kan en mag niet ontbreken, en biedt die dag – in samenwerking met Universiteit Hasselt – heel wat activiteiten aan.

De laatste zondag van november is traditiegetrouw de Dag van de Wetenschap, een dag waarop jong en oud, groot en klein, over heel Vlaanderen gratis kan proeven van wetenschappen en technologie.

Aangezien 27 november ook de dag is waarop onze Rode Duivels – om 14 u. – Marokko partij geven op het WK in Qatar, plannen we vanuit PXL een compatibele, sfeervolle, interessante ochtendeditie, van 9 tot 13 u. Plaats van afspraak: PXL-MAD School of Arts, Elfde-Liniestraat, gebouw G, 3500 Hasselt.

Onze onderzoekers van PXL/UHasselt-MAD-Research laten de raakvlakken zien tussen kunst en wetenschap. Voor kinderen zijn er leuke workshops en experimenten van PXL-Education en PXL STEM Academy.

Een overzicht van alle activiteiten:

Hasselt – 09:00-13:00 (PXL-MAD School of Arts, Gebouw G, Elfde Liniestraat, 3500 Hasselt)

Voor jong (en oud)

Voor (jong en) oud

Vanuit je luie zetel thuis

Een handig overzicht van alle PXL-activiteiten tijdens de Dag van de Wetenschap vind je hier.

Ook onze associatiepartner Universiteit Hasselt biedt die dag een heel aantal activiteiten aan,  vooral in Diepenbeek, waar je o.m. kan deelnemen aan typografisch leesbaarheidsonderzoek. Het volledige gecombineerde aanbod van Hogeschool PXL en Universiteit Hasselt vind je hier.

Meer info? frank.joosten@pxl.be

Aanbevolen berichten