28-11-2021 Dag van de Wetenschap

door Frank Joosten
1,5K views
De Dag van de Wetenschap: een dag vol wetenschappen en technologie, over heel Vlaanderen, voor het grote publiek. Ook Hogeschool PXL neemt deel met tal van activiteiten.
 

UPDATE 18/11/2021: de fysieke activiteiten tijdens de Dag van de Wetenschap worden over heel Vlaanderen geannuleerd vanwege de vierde coronapiek. De digitale (online) activiteiten kunnen wel doorgaan. We herbekijken momenteel ons aanbod. Zie www.dagvandewetenschap.be voor de meest actuele versie, maar houd dus rekening met programmawijzigingen. Bedankt voor uw begrip.

Zondag 28 november: noteer die datum alvast in je agenda, want dan staat weer een nieuwe editie van de Dag van de Wetenschap op het programma. Ook Hogeschool PXL kan en mag niet ontbreken, en biedt die dag – in samenwerking met Universiteit Hasselt – heel wat activiteiten aan.

De laatste zondag van november is traditiegetrouw de Dag van de Wetenschap, een dag waarop jong en oud, groot en klein, over heel Vlaanderen gratis kan proeven van wetenschappen en technologie. Hogeschool PXL biedt vanop twee locaties – in samenwerking met Universiteit Hasselt – een breed assortiment aan activiteiten aan.

In Hasselt openen we van 13 tot 17 u. ons nieuwe gebouw van PXL-MAD School of Arts (Gebouw G) en laten onze onderzoekers de raakvlakken zien tussen kunst en wetenschap. Voor kinderen zijn er leuke workshops en experimenten van PXL-Education en PXL STEM Academy waarin 3D-illusies en robots centraal staan.

In Diepenbeek (UHasselt – gebouw D) presenteren onze onderzoekers van 10 tot 17 u. op een wetenschapsmarkt samen met hun collega’s van de Universiteit Hasselt de recentste ontwikkelingen in hun onderzoeksdomein.

Verder is er in PXL-Congress (Hasselt) van 15 tot 16 u. ook nog een Science Pub (wetenschapscafé) getiteld ‘Homo Mobilis. Zijn er grenzen aan onze mobiliteit?’, met An Neven (IMOB/UHasselt), Kris Peeters (Hogeschool PXL) en Virginie Claes (moderator).

Een overzicht van de activiteiten:

Hasselt – 13:00-17:00 (PXL-MAD School of Arts, Gebouw G, Elfde Liniestraat, 3500 Hasselt)

Diepenbeek – 10:00-17:00 (UHasselt, Agoralaan, gebouw D, 3590 Diepenbeek)

Hasselt – 15:00-16:00 (PXL-Congress, gebouw D, Elfde Liniestraat, 3500 Hasselt)

Deze Science Pub is net als de andere activiteiten gratis, maar hier is vooraf inschrijven wel verplicht, via deze link.

Vanuit je luie zetel thuis

Een handig overzicht van alle PXL-activiteiten tijdens de Dag van de Wetenschap vind je hier.

Het volledige gecombineerde aanbod van Hogeschool PXL en Universiteit Hasselt vind je hier.

Belangrijke opmerking: Voor de activiteiten in Hasselt en Diepenbeek heb je een Covid Safe Ticket (CST) nodig om toegang te krijgen. Binnen in de gebouwen geldt ook een mondmaskerplicht. We volgen de geldende coronarichtlijnen op de voet.

Meer info? frank.joosten@pxl.be

Aanbevolen berichten