Bijzondere herbestemmingsprojecten in Limburg

door Eric Pompen
693 views
De renovatie van de stroopfabriek in Borgloon: slechts een van de vele bijzondere herbestemmingsprojecten in de provincie Limburg. PXL-studenten journalistiek maakten er een mooi dossier over. Foto: Floris Hanegreefs en Noa Pistorius.

LABIOMISTA, de stroopfabriek in Borgloon of de mijnsite in Beringen: het zijn slechts enkele voorbeelden van bijzondere herbestemmingsprojecten in Limburg. PXL-studenten journalistiek wijden er – in opdracht van Architectura – een heel dossier aan, vol tekst, beeld en geluid.

Hoe ademen de gerenoveerde gebouwen en sites nog steeds de sfeer uit van weleer? Hoe verliep de renovatie? En wat zijn de plannen voor de toekomst? Het zijn slechts enkele vragen die de journalisten in spe aan bod laten komen. Ze doen dat in opdracht van Architectura, dé leidende website voor architecten in België.

Twaalf PXL-studenten journalistiek werkten in duo’s een bijdrage uit over zes Limburgse herbestemmingsprojecten:  

Het verzamelde dossier vind je hier. Een aanrader voor iedereen met een gezonde interesse in architectuur, geschiedenis en bijzondere verhalen.

Contact: eric.pompen@pxl.be

PXL eXperts biedt een forum aan PXL-studenten journalistiek om hun journalistieke expertise te delen. Dit artikel kadert binnen die visie.

Aanbevolen berichten