Dag van de Wetenschap 2019: PXL trekt naar LABIOMISTA

door Frank Joosten
2,7K views
Kinderen die op de computer hun eigen beats maken: het is maar één van de vele activiteiten van UHasselt en Hogeschool PXL in LABIOMISTA (Genk) tijdens de Dag van de Wetenschap (zondag 24/11/2019). Foto: Hogeschool PXL

Kinderen die beats componeren op een computer, of een eigen ArtRobot maken die op hun commando begint te tekenen. Of wetenschappers die het grote publiek inwijden in de wondere wereld van artificiële intelligentie: het zijn maar enkele activiteiten van Hogeschool PXL tijdens de Dag van de Wetenschap op zondag 24 november 2019. Plaats van afspraak dit jaar: LABIOMISTA in Genk.

Voor deze editie van de Dag van de Wetenschap trekt Hogeschool PXL samen met de Universiteit Hasselt naar LABIOMISTA in Genk, de site van de voormalige zoo van Zwartberg waar kunstenaar Koen Vanmechelen een wonderlab ontwikkelt op het snijvlak van natuur, kunst en wetenschap.

Een dag lang – van 10 tot 17 uur – kan het grote publiek in LABIOMISTA deelnemen aan een grote waaier van gratis activiteiten.

Het PXL-aanbod die dag ziet er als volgt uit:

Op de Wetenschapsmarkt @ LABIOMISTA i.s.m. UHasselt:

In de Speakers’ Corner @ LABIOMISTA i.s.m. UHasselt, naast o.m. Koen Vanmechelen en Dirk Draulans:

  • 12.30 u.: Jonas Kiesekoms (PXL Music-Research) – ‘Kan een robot de kunstenaar vervangen?’
  • 16.00 u.: Robin Schrijvers (PXL Smart ICT) – ‘Artificiële intelligentie voor dummies’
Een ArtRobot, een minitekenrobotje dat kinderen zelf ontwerpen en waarmee ze tekeningen kunnen maken. Foto: Els Knaepen

Ook ‘The Battery’, de studio van Koen Vanmechelen, is tijdens de Dag van de Wetenschap gratis en exclusief open voor het grote publiek. Het volledige aanbod van UHasselt, Hogeschool PXL, Koen Vanmechelen, LABIOMISTA en de stad Genk die dag vind je hier.

Ook benieuwd naar wat er in de rest van Vlaanderen die dag te beleven is? Check dan het volledige aanbod aan activiteiten op www.dagvandewetenschap.be.

Dag van de Wetenschap is een jaarlijks initiatief van de Vlaamse overheid. De editie van dit jaar vindt plaats op zondag 24 november 2019.

Dag van de Wetenschap – zondag 24 november 2019, van 10 tot 17 uur @ LABIOMISTA, Marcel Habetslaan 50, 3600 Genk.

Contact: karolien.geurts@pxl.be / frank.joosten@pxl.be / els.knaepen@pxl.be

Aanbevolen berichten