Data-gedreven ondernemen (5): nooit meer handmatig ingeven

door Robin Schrijvers
573 views

Van manueel ingeven in Excel naar dynamische managementrapporten: een grote stap vooruit! Maak kennis met de vijfde case uit ons inspiratieplatform data-gedreven ondernemen.

Wat?

ROBA Betonwerken had een groot en uitgebreid Excel-rapport dat telkens manueel werd opgebouwd op basis van een export uit de ERP-applicatie. In de ERP-applicatie kunnen – afhankelijk van de noden van het bedrijf – eenvoudig statussen of velden toegevoegd worden. Gevolg van die wijzigingen: de opmaak van het Excel-rapport diende regelmatig herschikt te worden. Het exporteren van de data en het manueel opmaken van het Excel-rapport vroeg behoorlijk wat tijd.

Door de exponentiële groei van ROBA Betonwerken had het management nood aan een dynamische, realtime rapportering die een goed overzicht geeft van de stand van zaken, op financieel vlak en later ook op operationeel vlak.

De rapportering vormt de basis voor beslissingen in investeringsdossiers, efficiëntieverbeteringen e.d. Younify realiseerde een proof of concept waarin getoond werd hoe een dynamisch managementrapport op basis van de bestaande ERP-applicatie eruit kan zien.

Door het samenvoegen van data uit verschillende applicaties kan je snel en efficiënt gefundeerde operationele beslissingen nemen.

Marc Rom – ROBA Betonwerken

Waarom?

Uit onderzoek blijkt dat data-gedreven ondernemen voor maar liefst twee op de drie bedrijven in Vlaanderen nog in zijn kinderschoenen staat. Daarom voert Hogeschool PXL onderzoek naar laagdrempelige cases van data-gedreven ondernemen en wil het leken en beginnende bedrijven helpen om daar hun eerste stappen in te zetten, o.a. door inspiratiecases (zoals deze) te delen.

Contact: robin.schrijvers@pxl.be / inge.ectors@pxl.be

Kenmerken case

Aanbieder en klant: Younify werkte dit uit voor ROBA Betonwerken.

Uitdaging: optimalisatie van het bestaande assortiment van producten/diensten

Budget: grootteorde 5000-9999 euro

Doorlooptijd: 1 tot 3 maanden


Meer weten over deze case?

Bekijk de video op ons inspiratieplatform.


Het inspiratieplatform rond data-gedreven ondernemen is een initiatief van de expertisecentra PXL Innovatief Ondernemen en PXL Smart ICT. Meer achtergrondinfo vind je hier.

Aanbevolen berichten