Geyskens Delikatessen bouwt nieuwbouwmagazijn met hulp van PXL Log-IC

door Stefan Dreesen
2,2K views
Geyskens Delikatessen bouwt nieuwbouwmagazijn met hulp van expertisecel PXL Log-IC

Het expertisecentrum PXL Log-IC ondersteunde onlangs het familiebedrijf Geyskens Delikatessen bij de bouw van zijn nieuwbouwmagazijn. Met de bouw van een nieuw complex werden de groothandelactiviteiten van Geyskens Delikatessen en de productieactiviteiten van Astraco verenigd onder één dak en één vennootschap: Geyskens Delikatessen nv.

Geyskens Delikatessen wilde zijn productieactiviteiten van Astraco nv in Hasselt verhuizen naar de bestaande groothandelactiviteiten in Beringen. Door beide activiteiten te bundelen moet er niet meer heen en weer worden gependeld tussen de twee sites, wat bijdraagt tot een efficiënter en duurzamer logistiek- en operationeel proces.

“Wat is de optimale, meest energiezuinige indeling in de nieuwbouw ? Waar moet welke ruimte ingepland worden? Hoeveel in- en uitgaande docks hebben we nodig? Waar moeten die docks gebouwd worden zodat de interne en externe logistiek zo optimaal mogelijk kan verlopen? Om antwoorden te vinden op al onze vragen hebben we de hulp ingeroepen van het expertisecentrum PXL Log-IC“, aldus Axel Geyskens, CEO bij Geyskens Delikatessen.

Het herindelen van de productieruimtes, werkplaatsen en kantoren is meestal een dure en tijdrovende bezigheid. Naast de kosten voor de verhuizing zijn er ook extra kosten, omdat de productie (Astraco) en het werk van het personeel onderbroken moeten worden. Daarom dienen nieuwe indelingen van ruimtes van tevoren zeer zorgvuldig te worden voorbereid en gepland.

“Om de productieafdeling, het distributiemagazijn en de kantoren goed in te delen, hebben we gebruikgemaakt van Systematische Lay-out Planning (SLP). Die techniek bestaat uit een aantal stappen die een efficiënte lay-outplanning opleveren voor de nieuwbouw, op basis van de activiteiten, hun onderlinge relaties en de benodigde ruimte en voorzieningen per activiteit”, aldus Stefan Dreesen, onderzoeker bij PXL Log-IC. De ontwikkelde lay-out was het vertrekpunt voor de architect.

Meer info? stefan.dreesen@pxl.be

Aanbevolen berichten