Handboek leert kmo’s logistieke software gebruiken

door Stefan Dreesen
938 views

Als kmo je logistieke software aankopen lukt nog wel, maar die software ook efficiënt en op maat implementeren is meestal een ander paar mouwen. Expertisecentrum PXL Log-IC bracht samen met enkele partners een gebruiksvriendelijk handboek op de markt dat professionals de juiste weg wijst…

De selectie van een logistiek softwarepakket (ERP, WMS of TMS) met de juiste functionele, budgettaire en culturele fit is een voorwaarde, maar geen garantie voor een succesvolle implementatie. Logistieke software op een efficiënte, succesvolle manier implementeren is voor de meeste kleine en middelgrote ondernemingen een enorme uitdaging. Hoewel het verloop van een implementatie verschilt van organisatie tot organisatie, gelden er wel enkele algemene, ongeschreven wetten. Een goede voorbereiding is cruciaal voor het welslagen van het project.

In het handboek ‘Gids naar succesvolle implementatie logistieke software’ bundelen expertiscentrum PXL Log-IC, Universiteit Hasselt en enkele softwareproviders de resultaten van hun succesvol afgeronde onderzoeksproject ProLog-IC (Professioneel omgaan met logistieke ICT). De onderzoekers ontwikkelden een gebruiksvriendelijke implementatiemethode die kmo’s op een heldere, aangepaste manier voorbereidt. Samen met de gebruiksklare templates vormt dit handboek de basis om van een implementatieproject een succesverhaal te maken. 

Meer info? Neem contact op met Bart Carlens, onderzoekshoofd PXL Log-IC (Logistics Intelligence Center, een expertisecentrum binnen Hogeschool PXL, departement Business).

bart.carlens@pxl.be – +32 484 365 412 –  Elfde Liniestraat 24A, 3500 Hasselt – www.pxl.be/Log-IC

Aanbevolen berichten