Leerkrachten ondergedompeld in logistieke software

door Stefan Dreesen
1,5K views
Een opfrissingstraining SAP B1 & Produmex door PXL-docent Toni Fonteyn.

Magazijnorganisatie, voorraadbeheer, goederenontvangst: nogal abstracte noties voor leerlingen secundair onderwijs, maar sinds kort kan het concreter en praktijkgerichter. Expertisecentrum PXL Log-IC ontwikkelde een logistieke softwarecase die leerlingen onderdompelt in de wereld van de logistiek.

De logistieke softwarecase van PXL Log-IC draait vooral rond magazijnorganisatie en werd in 2015 in 15 scholen van het Katholiek Onderwijsnet Vlaanderen gebruikt. Leerkrachten economie uit het secundair onderwijs konden, als voorbereiding, deelnemen aan verschillende ‘train-the-trainer’-dagcursussen op Hogeschool PXL. Het is de bedoeling dat de leerkrachten die kennis op hun beurt doorgeven aan hun leerlingen uit het 7e jaar secundair onderwijs.

In de softwarecase word je op een praktijkgerichte manier ondergedompeld in de wereld van de logistiek. Leerlingen kunnen aan de hand van een aangereikte SAP B1-case (ERP) logistieke processen administratief afhandelen. PXL Log-IC ontwikkelde een gebruiksvriendelijke oefenomgeving waarin leerlingen het hele logistieke proces van aankoop- en verkooporders kunnen inoefenen.

De oefenomgeving is inmiddels uitgebreid met een warehousemodule (WMS) van Produmex, waardoor ook de inbound- en outboundprocessen in een magazijn kunnen worden ingeoefend: goederenontvangst, replenishment, het genereren van orderpickinglijsten, scanning, verzending, voorraadbeheer, retourafhandeling, documentenbeheer enz.

Op 15 september laatstleden kreeg een 10-tal leerkrachten uit het secundair onderwijs een opfrissingstraining SAP B1 & Produmex van PXL-docent Toni Fonteyn.

Scholen die geïnteresseerd zijn, kunnen steeds contact opnemen met Toni Fonteyn, Curriculumvoorzitter en lector Logistiek Management (PXL) – Medewerker expertisecel PXL Log-IC – Coördinator graduaat Logistiek (PCVO):

toni.fonteyn@pxl.be / +32 11 775486 / +32 (0)496 91 83 73

Aanbevolen berichten