PXL biedt kmo’s en vrijetijdseconomie gratis laagdrempelig advies

door Aleide Bijnens
1,1K views
Kmo-management en vrijetijdseconomie: domeinen waarin PXL laagdrempelig advies biedt. Foto: Pexels

Heb je als kmo nood aan een snel antwoord op je praktische vraag? Of ben je als aanbieder van toeristische of recreatieve activiteiten op zoek naar een leuke, nieuwe invalshoek? Goed nieuws: PXL-experts bieden je gratis laagdrempelig eerstelijnsadvies.

LED: laagdrempelige expertise en dienstverlening

Hogeschool PXL maakt deel uit van een netwerk van Laagdrempelige Expertise- en Dienstverleningscentra (LED’s). Met dat LED-netwerk wil de Vlaamse overheid de kennisuitwisseling en kruisbestuiving tussen Vlaamse kmo’s en de hogescholen versterken. Vlaams minister van onderwijs Hilde Crevits: “Onze hogescholen zijn kampioen in praktijkgericht onderzoek en hebben kennis in huis die onmiddellijk inzetbaar is. Door die expertise te delen, boren we een belangrijk groeipotentieel aan bij onze Vlaamse kmo’s. Hogescholen krijgen op hun beurt toegang tot meer stageplaatsen en samenwerkingsmogelijkheden.”

Kmo-management en vrijetijdseconomie

Hogeschool PXL heeft twee LED-centra: 

1. In het LED kmo-management kunnen kmo’s terecht voor praktische vragen rond kmo-bedrijfsvoering in klantgerichtheid en marktonderzoek, innovatief HRM, bedrijfscommunicatie, business model innovation, logistieke ERP, smart ICT enz.

2. In het LED vrijtetijdseconomie krijg je als Limburgse onderneming in de toeristische en/of recreatieve sector advies op maat aangeboden. Booking.com: doe ik het of niet? Hoe meet ik m’n klanttevredenheid? Hoe gebruik ik sociale media en website om m’n B&B extra naambekendheid te geven? Op dat soort vragen zoeken onze PXL-experts samen met de klant een antwoord.

Concreet? Voor praktische vragen kan je rekenen op een aantal uren gratis dienstverlening. Dit kan op termijn verder uitmonden in een langdurige samenwerking of in projectaanvragen voor wetenschappelijk onderzoek, studentenopdrachten of bachelorproeven.

Meer info? evi.knuts@pxl.be (LED kmo-management); aleide.bijnens@pxl.be of nele.bylois@pxl.be (LED vrijetijdseconomie)

Het Vlaamse LED-netwerk: diverse domeinen en specialisaties — by VLAIO

In Vlaanderen zijn LED-experts actief in heel diverse domeinen, met behalve kmo-management en vrijetijdseconomie ook onder meer bouw, HR, duurzaamheid, energie, logistiek, communicatie, IT, mode/textiel en retail, transport enz. Een volledig overzicht vind je op www.lednetwerk.be.

Aanbevolen berichten