Limburgse repair cafés bezoeken Makerspace @ PXL/UHasselt

door Frank Joosten
1,4K views
Vrijwilligers van de Limburgse repair cafés op bezoek in Makerspace @ PXL/UHasselt.

Op 12 juni 2018 brachten vrijwilligers van de Limburgse repair cafés een bezoek aanMakerspace @ PXL/UHasselt, een multidiscipinair technologisch ‘maaklabo’ in Diepenbeek. Doel van het bezoek: nagaan hoe ze in de toekomst nauwer kunnen samenwerken.

Limburg telt momenteel een 20-tal actieve ‘repair cafés’, veelal maandelijkse lokale bijeenkomsten waarop vrijwilligers samen kapotte spullen herstellen: meubels, fietsen, elektrische apparaten, computers enz. De ‘repair cafés’ worden mee ondersteund door de provincie Limburg en dus nodigde gedeputeerde Ludwig Vandenhove – onder meer verantwoordelijk voor leefmilieu – de vrijwilligers uit voor een bezoek aan Makerspace @ PXL/UHasselt in Diepenbeek.

Tom De Weyer, Makerspace-coördinator: “Met dit bezoek creëren we een echte win-win. In onze Makerspace hebben we apparatuur die repair cafés doorgaans niet voorhanden hebben: een lasercutter, een rijk gamma aan 3D-printers, een pcb-freesmachine enz. Technologische vragen die zij niet opgelost krijgen, kunnen hier mogelijk wel uitgewerkt worden. Tegelijkertijd is de lokale verankering en het brede netwerk van de repair cafés – heel wat vrijwilligers hebben banden in het bedrijfsleven – een troef waar onze Makerspace gebruik van kan maken. We zijn ervan overtuigd dat we door onze expertise te bundelen en samen te werken nog meer kunnen inspelen op de technologische vragen, behoeften en dromen van mensen in onze provincie.”

Contact: makerspace@pxluhasselt.be / +32 11 77 54 96

Aanbevolen berichten