Onderzoeker van de maand (1): Annemie Spooren

door Frank Joosten
2,K views
Annemie Spooren, onderzoekshoofd van het expertisecentrum PXL-Zorginnovatie

In onze rubriek ‘Onderzoeker van de maand’ geven we u elke maand een kleine inkijk in het leven van een (PXL-)onderzoeker. Bijt voor ons de spits af: Annemie Spooren, onderzoekshoofd van het expertisecentrum PXL-Zorginnovatie.

Naam: Annemie Spooren

Leeftijd: 45 jaar

Getrouwd? Kinderen? Getrouwd met Piet De Bruyckere (huisarts) en 4 schatten van kinderen Hanne (17), Karel (15), Nele (14) en Thomas (10), die zorgen voor gezellige drukte, maar me ook heel veel energie geven

Onderzoeksdomein(en): De onderzoeksdomeinen ‘Zorgeloos wonen’ en “Arbeidsreïntegratie” boeien mij enorm. Het zijn maatschappelijk relevante thema’s waar je een heel groot verschil kan maken voor kwetsbare mensen als je samen zoekt naar oplossingen voor hun problemen.

Jouw passie(s)?Ik vind het heerlijk om te reizen samen met mijn gezin en zo nieuwe plekjes, landen en culturen te ontdekken. Kennismaken met andere culturen doet je stilstaan bij de dingen die wij zo vanzelfsprekend vinden… Verder kan ik me helemaal uitleven in koken en gezellig tafelen met familie en vrienden.

Wie is jouw held(in) (en waarom)? Ik heb niet echt een persoonlijke held, maar ik heb bewondering voor mensen die op een integere en rechtvaardige manier iets kunnen verwezenlijken. Zo heb ik op reis in Zuid-Afrika een nog dieper respect gekregen voor Nelson Mandela, die met zijn geweldloos verzet en wijsheid zoveel bereikt heeft.

Jouw menu-tip voor PXL-Catering? Een heerlijk tacos-buffet en een lekkere kaastaart met bosbessen… Dat is iets wat ik regelmatig samen met mijn dochters maak en wat altijd een feestgevoel geeft.

Contact: annemie.spooren@pxl.be / +32 11 77 52 27

Aanbevolen berichten