Onderzoeker van de maand (10): Ryanne Lemmens

door Frank Joosten
2,K views
Ryanne Lemmens, onderzoeker PXL Zorginnovatie.

In onze rubriek ‘Onderzoeker van de maand’ geven we u elke maand een kleine inkijk in het leven van een (PXL-)onderzoeker. Gebruik ‘zorgeloos’ en ‘wonen’ in één zin en je komt uit bij Ryanne Lemmens, onderzoeker binnen het expertisecentrum PXL Zorginnovatie.

Naam: Ryanne Lemmens

Leeftijd: 33 jaar

Getrouwd? Kinderen? Ik ben heel gelukkig met Sven. Samen hebben we een zoontje Raf van bijna 2 jaar oud, en kijken we uit naar de komst van ons tweede wondertje ergens in december.

Onderzoeksdomein(en): Ik ben betrokken bij verschillende heel interessante onderzoeksprojecten. Zorgeloos wonen is een van de thema’s die mij erg interesseren, en dan met name in combinatie met het gebruik van (zorg)technologie. De uitdaging is om zorgtechnologie zo aan te passen aan de behoefte van cliënten en ze beschikbaar te maken voor de eindgebruikers dat ze ook daadwerkelijk meer gebruikt zal worden in de praktijk. Zo verbeter je de levenskwaliteit van de cliënten en zorg je ervoor dat ze langer thuis kunnen blijven wonen.

Verder ben ik onder andere betrokken bij het project ‘Patchwork by student teams’ waarin interdisciplinaire leerwerkplaatsen in verschillende ziekenhuizen en woonzorgcentra opgestart zijn en geëvalueerd worden. Heel leuk om te zien hoe enthousiast de studenten en de medewerkers hierover zijn en dit dan ook te kunnen terugvinden in de resultaten.

Jouw passie(s)? Ik ben een echt familiemens en vind het heerlijk om veel leuke dingen te doen met Sven en Raf, en natuurlijk met de rest van de familie en vrienden. Verder bak ik heel erg graag, al ontbreekt daar helaas vaak de tijd voor… En ik vind het heel erg leuk om creatief bezig te zijn.

Wie is jouw held(in) (en waarom)? Ik heb eigenlijk geen held(in). Onlangs woonde ik wel een theatervoorstelling van André Kuipers bij, een Nederlandse astronaut die veel in de ruimte geweest is en daar ook veel onderzoek gedaan heeft. De foto’s van de aarde vanuit de ruimte waren waanzinnig mooi en ik vond het knap om te zien hoe hij in zo’n extreme omgeving als de ruimte zoveel onderzoeksgegevens verzameld heeft.

Jouw menu-tip voor PXL-Catering? Om eerlijk te zijn, maak ik niet zo vaak gebruik van PXL-Catering. Dat zou wellicht anders zijn mocht mijn werkplek de Elfde Liniestraat zijn… Maar wat ik er tot nog toe gegeten heb, was allemaal erg lekker! En met het heerlijke weer van de afgelopen weken zou ik zeker gaan voor lekker (Italiaans) ijs op de menukaart!

Contact: ryanne.lemmens@pxl.be / +32 11 77 52 35

Aanbevolen berichten