Onderzoeker van de maand (11): Frederik Smolders

door Frank Joosten
1,3K views
Frederik Smolders, onderzoeker bij PXL Smart ICT.

In onze rubriek ‘Onderzoeker van de maand’ geven we u elke maand een kleine inkijk in het leven van een (PXL-)onderzoeker. Life is a game: dat moet zowat het motto zijn van Frederik Smolders, onderzoeker binnen het expertisecentrum PXL Smart ICT.

Naam: Frederik Smolders

Leeftijd: 33

Getrouwd? Kinderen? Ongetrouwd, geen kinderen, maar wel al 10 jaartjes gelukkig samen met mijn vriendin.

Onderzoeksdomein(en): Binnen PXL Smart ICT houd ik mij vooral bezig met het ontwikkelen van interactieve 3D-applicaties en mobiele apps. Zo heb ik de voorbije jaren gewerkt aan een revalidatieapplicatie met behulp van de Microsoft Kinect, een iPad-app om stappenplannen te maken (bv. voor cognitief minder sterke mensen), en allerhande dienstverleningsprojecten binnen deze domeinen. Momenteel werk ik aan een serious game om kinderen vanaf 4 jaar voor te bereiden op een dagopname in het ziekenhuis. Maar daarover horen jullie binnenkort ongetwijfeld meer…

Jouw passie(s)? Mijn dagelijks leven draait zowat rond games, zowel het spelen als de ontwikkeling ervan. Al neemt het tweede de laatste jaren sterk de bovenhand. Zo heb ik het overgrote deel van mijn vrije tijd gespendeerd aan het leren van 3D-modelling en alles daarrond, om van a tot z een eigen game te kunnen ontwikkelen. Het resultaat hiervan is Stitchy: a Scarecrow’s Adventure, gratis te downloaden op de AppStore en Google Play. Daarnaast probeer ik zo vaak mogelijk op reis te gaan. De laatste jaren hebben we (vriendin en ik) vooral de VS en een stukje Canada verkend, en hier krijgen we voorlopig niet genoeg van. Maar enkele weken/maanden door Australië en Nieuw-Zeeland trekken staat ook hoog op onze wish list.

Wie is jouw held(in) (en waarom)? MacGyver telt niet zeker? Want die gast kan echt alles! Maar om het een beetje relevant te houden, kies ik voor Shigeru Miyamoto. Dat is de geestelijke vader van de beste game characters en games ooit: Mario en zijn vrienden, Donkey Kong, The Legend of Zelda, Star Fox, Pikmin, … en hij was zelfs mentor bij de creatie van Pokémon. Met zowat alles wat Nintendo goed doet, heeft deze man op een of andere manier iets te maken. Zonder twijfel de belangrijkste persoon in de gamewereld.

Jouw menu-tip voor PXL-Catering? Ik ben één van de weinigen die dagelijks braafjes zijn brooddoos meeneemt. Dus mijn tip: een boterham smaakt beter als het uit een dinosaurusbrooddoos komt.

Contact: frederik.smolders@pxl.be 

Aanbevolen berichten