PXL Log-IC begeleidt studenten logistiek management bij Boflex en Drisag

door Stefan Dreesen
1,2K views
Vier studenten logistiek management, die intensief begeleid werden door PXL Log-IC.

Jaarlijks begeleidt PXL Log-ICbachelorstudenten bij hun bachelorproef. Ook dit jaar werden vier studenten van de afstudeerrichting logistiek management begeleid bij hun bachelorproef en stageopdracht.

Jill en Max voerden hun bachelorproef en stageopdracht uit bij Boflex nv in Hasselt, Tibe en Jordy bij Drisag in Herentals. In beide bedrijven werd een nieuw ERP-implementatieproject opgestart. “Doordat de studenten zowel hun bachelorproef als hun stageopdracht uitvoerden binnen één bedrijf, hebben ze de logistieke bedrijfsprocessen diepgaand kunnen bestuderen en hun kennis kunnen omzetten naar de praktijk”, aldus Stefan Dreesen, onderzoeker en stagebegeleider van PXL Log-IC.

Boflex werkte met een verouderde ERP-bedrijfssoftware om hun logistieke processen te ondersteunen. Zij zijn momenteel bezig met de implementatie van een nieuw softwaresysteem (ERP). Onder begeleiding van PXL Log-IC hebben we de logistieke processen verbeterd en hebben we leren werken met het nieuwe ERP-systeem. Ook hebben we ervaren dat het implementeren van een nieuw ERP-systeem meer is dan louter een IT- project. Het change managementis zeker zo belangrijk”, aldus Max en Jill.

“Bij Drisag kregen we de kans om zowel ons integratieproject, onze bachelorproef als onze stage uit te voeren. Gedurende ons hele traject hebben we mogen ervaren wat een ERP- implementatie inhoudt. We hebben kennis gemaakt met de nieuwe logistieke processen en hebben leren werken met het nieuwe ERP-systeem. In onze bachelorproef hebben we ons vooral gefocust op de ontwikkeling van de productconfiguraties en die configuraties geparametriseerd in de productconfigurator. Ook hebben we mogen ervaren dat een ERP- implementatie vooral een veranderingsproces is waarbij communicatie belangrijk is. Onze stagementor Stefan Dreesen van PXL Log-IC heeft ons gedurende het hele traject ondersteund en bijgestuurd indien opdrachten niet van een leien dakje verliepen“, aldus Tibe en Jordy.

Meer info? stefan.dreesen@pxl.be

Aanbevolen berichten