Onderzoeker van de maand (18): Jo Vrancken

door Frank Joosten
2,5K views
Jo Vrancken, onderzoeker binnen het expertisecentrum PXL Zorginnovatie.

In onze rubriek ‘Onderzoeker van de maand’ geven we u elke maand een kleine inkijk in het leven van een (PXL-)onderzoeker. Deze maand een man die zowel privé als professioneel ‘een gezonde geest in een gezond lichaam’ gestalte geeft: Jo Vrancken, onderzoeker binnen het expertisecentrum PXL Zorginnovatie.

Naam: Jo Vrancken

Leeftijd: 39 jaar

Getrouwd? Kinderen? Getrouwd met Karen Hardy (eveneens 39 jaar en kinesiste). Samen hebben we 2 kinderen: Robin (5-jarige energieke sportieve kerel) en Han (9-jarige energieke leuke meid). Door al die energie wordt het thuis soms al eens wat druk.

Onderzoeksdomein(en): Healthcare. Meer specifiek heb ik veel interesse in aspecten gerelateerd aan het operatiekwartier. Momenteel onderzoeken we samen met de neus-, keel- en oorchirurgen en de dienst anesthesie van het Jessaziekenhuis of we aan de hand van een serious game (HospiAvontuur) jonge kinderen op een goede manier kunnen voorbereiden voor een geplande operatie. We hopen hiermee de preoperatieve angst te reduceren.

Daarnaast heb ik veel interesse in de mogelijkheden van games voor gezondheidszorg toepassingen, games for health dus…

Jouw passie(s)? Lopen is zonder meer mijn passie. Mijn favoriete afstanden zijn de 10 km en de 15 km. Ik loop erg veel competitiewedstrijden, vooral in het Luikse en op Waalse bodem. Daar zijn wedstrijden meestal op zondagvoormiddag, zodat er namiddag nog tijd overblijft voor het gezin. Bovendien heb ik ondertussen een vaste Waalse sponsor.

Ik train vaak twee keer per dag, dus de middagpauze op het werk benut ik dan ook voor een eerste stevig ‘duurloopke’, afhankelijk van de lessen of andere opdrachten. Soms is het wikken en wegen: “Nog 45 minuten voor ik de volgende les moet geven… Vertrekken of niet?… Ja, toch maar snel 25 minuten afhaspelen”. Collega’s en studenten weten dit ondertussen en ze zien me vaak vertrekken of aankomen in mijn fluo-outfit. Ik hoor ze soms denken: “Daar vertrekt die zot weer”. Mijn favoriete middagtraject in Hasselt is het parcours van de campusrun. Dat loop ik toch een drietal keer per week. Gelukkig hebben we op PXL-Healthcare de nodige faciliteiten, zoals een kleedkamer en een lekkere douche.

Wie is jouw held(in) (en waarom)? Ik heb niet één bepaalde held of heldin. Ik vermoed dat ik mijn vrouw wel een heldin mag noemen. Zij zorgt voor de stabiliteit in het gezin en ze bewaart vaak de rust en het overzicht thuis.

Jouw menu-tip voor PXL-Catering? Gezien mijn hobby ben ik nogal selectief op wat ik eet en drink. Ik zou aan de catering vooral willen zeggen dat ze zeer goed werk leveren en dat ik enorm kan genieten van de fantastische salad bar en van de soepen. Zelden zie je zo een gevarieerd en lekker aanbod. Dit mag van mij zeker zo blijven!

Contact: jo.vrancken@pxl.be / +32 11 77 52 05

Aanbevolen berichten