Onderzoeker van de maand (2): Steven Palmaers

door Frank Joosten
1,7K views
Steven Palmaers, onderzoekshoofd van het expertisecentrum PXL Smart ICT

In onze rubriek ‘Onderzoeker van de maand’ geven we u elke maand een kleine inkijk in het leven van een (PXL-)onderzoeker. Nummer 2 in onze reeks: Steven Palmaers, onderzoekshoofd van het expertisecentrum PXL Smart ICT.

Naam: Steven Palmaers

Leeftijd: 36 jaar

Getrouwd? Kinderen? Getrouwd met Inge Appeltants, leerkracht. We hebben 1 dochter, Minne (8).

Onderzoeksdomein(en): Binnen het expertisecentrum PXL Smart ICT zijn we bezig met 3 speerpunten: mobile, Internet of Things en rapid prototyping.

In het algemeen kijken we vooral naar de inzet van nieuwe technologieën en hoe deze de bestaande manier van werken kunnen beïnvloeden. We richten ons daarbij op diverse sectoren en kijken voornamelijk vanuit een technisch standpunt, al hebben we ook aandacht voor zachtere aspecten, zoals privacy, gebruiksvriendelijkheid, sociale aanvaarding enz. Dit doen en deden we onder andere al met drones, Internet of Things en wearables. Momenteel zetten we volop in op virtual en augmented realitysmart cities en robots.

Jouw passie(s)? Ik ben uiteraard heel erg geïnteresseerd in technologie. De laatste jaren ben ik wel wat gematigder geworden en haal ik niet meer om de haverklap de allernieuwste gadgets in huis. Verder kom ik graag tot rust in de natuur (al lopend, wandelend of fietsend) en ben ik een fan van craft beers (bieren gebrouwen op kleine schaal).

Wie is jouw held(in) (en waarom)? Helden of idolen, daar ben ik niet echt mee bezig. Ik kijk wel op naar mensen die er blijven voor gaan, ondanks de tegenslagen die ze onderweg tegenkomen. Onder meer in de start-upsector kom je zo wel wat mensen tegen. Ik kan echter geen specifieke naam noemen.

Jouw menu-tip voor PXL-Catering? Het aanbod van PXL-Catering is al redelijk uitgebreid, al eet ik meestal boterhammen. Mijn culinaire interesse is vrij breed, maar ik ben wel een enorme liefhebber van de Aziatische keuken, dus wat mij betreft mag er dagelijks een gerecht uit China, Japan, Thailand of Indië op de kaart staan.

Contact: steven.palmaers@pxl.be / +32 11 77 54 85

Aanbevolen berichten