PXL Log-IC analyseert supplychainprocessen van Design is Wolf

door Stefan Dreesen
906 views

Design is Wolf, een Belgisch interieur- en designmerk, levert rechtstreeks van producent aan consument. Om de supplychainprocessen optimaal te laten verlopen, schakelde het bedrijf expertisecentrum PXL Log-IC in.

Design is Wolf is een nieuw, Belgisch interieur- en designmerk dat topkwaliteit biedt tegen een toegankelijke prijs. Het merk levert rechtstreeks van producent aan consument en omzeilt zo de tussenschakels die de consumentenprijs onnodig de hoogte in jagen. Design is Wolf werkt via een ‘omnichannel retail concept’: een webshop voor de verkoop, digitale kanalen zoals Facebook, Pinterest, Instagram en LinkedIn om de consument te inspireren, telefonische assistentie en advies, en ten slotte een ‘experience showroom’ waarin de consument de ‘look and feel’ van Design is Wolf kan voelen. Al deze info wordt verzameld in één centraal backofficeplatform waarmee ook de supplychain georganiseerd wordt.

Ann-Pascale Bijnens (Design is Wolf): “Binnen ons team hebben we jarenlange ervaring in design, marketing en start-ups. Om ons concept te realiseren moeten we echter ook de supplychain onder controle hebben, zodat een bestelling feilloos bij de klant geleverd en eventueel ook gemonteerd wordt. Klantenservice dragen we hoog in het vaandel. Een mooie visie, maar bij het uitwerken van onze plannen kwamen tal van praktische vragen naar boven. Welke IT-systemen zijn nodig? Hoe verloopt de communicatie tussen die systemen? Wat zijn de valkuilen binnen ons gehele transportproces en hoe managen we dit? Hoe selecteren we onze logistieke partners? Hoe kunnen we retouren of klachten behandelen? Om die kennis versneld op te bouwen, hebben we PXL Log-IC ingeschakeld. Zij ondersteunen ons om onze onze supplychainprocessen zo efficiënt mogelijk te laten verlopen.“

“Via een aantal workshops met alle betrokken partijen hebben we stap voor stap het hele supplychainproces in detail besproken”, aldus Stefan Dreesen, onderzoeker bij PXL Log-IC. “In een iteratief proces hebben we zo een procesflow uitgewerkt die voor Design is Wolf praktisch haalbaar is.”

Aanbevolen berichten