Onderzoeker van de maand (32): David Ria

door Frank Joosten
3,1K views
David Ria, onderzoeker binnen het expertisecentrum PXL Log-IC.

In onze rubriek ‘Onderzoeker van de maand’ geven we u elke maand een kleine inkijk in het leven van een (PXL-)onderzoeker. Deze maand een logistiek expert voor wie sporten de logica zelve is: David Ria, onderzoeker binnen het expertisecentrum PXL Log-IC.

Naam: David Ria

Leeftijd: 41 jaar

Getrouwd? Kinderen?  Ondertussen al 24 jaar samen met Sophie Indeherberge, waarvan bijna 13 jaar getrouwd. Samen hebben we één zoon van 9 jaar (Adriaan).

Onderzoeksdomein(en): Ik maak deel uit van het onderzoeksteam van PXL Log-IC. Ons team begeleidt kmo’s als neutrale dienstverlener en geeft hen objectief advies en professionele begeleiding op het vlak van supply chain en logistiek. Naast deze dienstverlening werk ik ook aan het onderzoeksproject ‘Transport met PIT’, waar we transportbedrijven proberen bewust te maken van procesgericht denken. Dit passen we dan toe op de implementatie van nieuwe technologieën zoals de digitale vrachtbrief (eCMR) en information on demand (IoD) .

Jouw passie(s)?  Ik ben redelijk avontuurlijk aangelegd, en wil dan ook alles uitproberen. In het verleden had ik niet echt één passie en wou ik eigenlijk zoveel mogelijk geprobeerd hebben: reizen, duiken, motorrijden, noem maar op. Maar de laatste 4 jaar ben ik zo toch wel blijven steken bij het traillopen, en nu kan ik echt wel zeggen dat ik een gepassioneerd loper ben. Ik train nu bij de VACH (Vrije Atletiek Club Hasselt), waar ik soms ook inval als trainer. Voor de rest kan je mij eigenlijk meestal in het bos terugvinden. Trainen doe ik op de verschillende terrils in Limburg, maar regelmatig gaan we ook in groep naar de Ardennen om wat wedstrijdjes mee te pikken. Het plezante aan zulke trailwedstrijdjes is dat – voor de meeste mensen – de tijd niet belangrijk is: gewoon genieten van de natuur staat voorop. Meestal kies ik voor afstanden tussen 25 en 30 km, met zoveel mogelijk hoogtemeters. Elk jaar probeer ik ook nog een speciale uitdaging mee te nemen; zo heb ik vorig jaar een natuurloop van 50 km gelopen. Dit jaar gaan we met acht man naar de Alpen om 103 km (en 5500 hoogtemeters) te lopen in drie dagen. Sinds vorig jaar heb ik ook nog oriëntatielopen ontdekt. En als ik dan nog tijd over heb, ga ik samen met mijn vrouw mountainbiken.

Wie is jouw held(in) (en waarom)? Ik heb mij nooit gespiegeld aan mensen en altijd naar mezelf gekeken. Dus geen held(in) voor mij.

Jouw menu-tip voor PXL-Catering? Als ik op school ben, heb ik meestal mijn ‘bokes’ bij. Kwestie van geen twee keer middag te moeten eten, en zo op één jaar 5 kg bij te komen. Maar de dagsoep staat wel vast op mijn menu. Verder ben ik ook wel heel erg fan van de veggiehoek. Mooi initiatief! En af en toe gaat er een familieportie stoofvlees mee naar huis: lekker en makkelijk.

Contact: david.ria@pxl.be

Op 24 mei organiseert David Ria samen met de collega’s van PXL Log-IC een studiedag rond het thema ‘Digitalisering in de transportsector’. Meer info en een inschrijvingslink vind je hier.

Aanbevolen berichten