Onderzoeker van de maand (36): Niek Vandael

door Frank Joosten
3,5K views
Niek Vandael, onderzoeker binnen het expertisecentrum PXL Smart ICT.

In onze rubriek ‘Onderzoeker van de maand’ geven we u elke maand een kleine inkijk in het leven van een (PXL-)onderzoeker. Deze maand een ondernemende IT’er die ook overweg kan met een motor: Niek Vandael, onderzoeker binnen het expertisecentrum PXL Smart ICT.

Naam: Niek Vandael

Leeftijd: 31 jaar

Getrouwd? Kinderen? Chrissy en ik zijn ondertussen 10 jaar samen, waarvan we 1 jaar als getrouwd koppel door het leven gaan. We hebben beiden de handen vol met allerlei naschoolse activiteiten. Mij kan je tijdens de vrije uren vinden op een squashterrein, op een looppiste of achter m’n laptop. Verder verdiep ik me graag in de nieuwste (web)technologieën. We hebben geen kinderen, wel een hondje (Victor).

Onderzoeksdomein(en):
Bij PXL Smart-ICT ben ik betrokken bij diverse onderzoeksprojecten, telkens met de focus op het ontwikkelen van webgebaseerde toepassingen. Ik verleen diensten aan bestaande onderzoeksprojecten, zoals het opzetten van de ICT-infrastructuur of het programmeren van toepassingen ter ondersteuning van het onderzoek. Ook assisteer ik bij de vormgeving van onderzoek of brainstorms met klanten of partners. Verder ben ik betrokken in het onderwijs waar ik webgebaseerde en mobiele programmeertalen en methodes doceer aan onze laatstejaars. Een toffe en uitdagende combinatie dus! Leuk om te weten: na mijn economische studies heb ik succesvol het Switch2IT-traject doorlopen op PXL. Na afstuderen ben ik bij PXL Smart ICT aan de slag gegaan.

Jouw passie(s)? Ondernemen op IT-gebied. Buiten de PXL-muren run ik een softwarebedrijf. Alpine Digital maakt de brug tussen User Interface, User Experience en diverse webtechnologieën. De onderneming slokt natuurlijk een zeer groot stuk van mijn vrije tijd op, maar ik doe dit iedere dag opnieuw met veel passie. Het geeft mij enorm veel energie om de mensen van Alpine Digital te zien groeien op zowel persoonlijk gebied als professioneel. Sinds kort rijd ik ook met de motor. Die vrijheid geeft me iedere keer opnieuw adrenaline. Korte tochtjes door bosrijk landschap, daar geniet ik nog het meest van.

Wie is jouw held(in) (en waarom)? Ik heb niet echt een held of heldin, maar heb veel respect voor mensen die hun enthousiasme en passie kunnen overbrengen op anderen. Ook vind ik humor enorm belangrijk. Een verhaal met passie overbrengen met de juiste dosis humor en enthousiasme doet wonderen.

Jouw menu-tip voor PXL-Catering? Ik ben steevast iedere middag te vinden in het PXL-restaurant, het lekkerste restaurant van Hasselt en omstreken. Af en toe neem ik zelfs een extraatje mee voor tijdens het weekend… De pasta’s vind ik ge-wel-dig. Vers à la minute gemaakt met truffels, kreeft of pesto: het water loopt me al in de mond als ik eraan denk…

Contact: niek.vandael@pxl.be

Aanbevolen berichten