Onderzoeker van de maand (39): Wesley Ceulemans

door Frank Joosten
2,6K views
Wesley Ceulemans, onderzoeker binnen het expertiscentrum PXL Bouw en Energie.

In onze rubriek ‘Onderzoeker van de maand’ geven we u elke maand een kleine inkijk in het leven van een (PXL-)onderzoeker. Deze maand een gepassioneerde (Rode) duivel-doet-al en expert in bouw en digitalisering: Wesley Ceulemans, onderzoeker binnen het expertisecentrum PXL Bouw en Energie.

Naam: Wesley Ceulemans

Leeftijd: 34 jaar

Getrouwd? Kinderen? 2 jaar gelukkig getrouwd met Jessie Schrijvers met wie ik volgend jaar in maart al 20 jaar lang lief en leed deel. 2 schatten van kinderen: Lisa (7 jaar) en Toon (5 jaar).

Onderzoeksdomein(en): Ik doe onderzoek binnen het expertisecentrum PXL Bouw en Energie (maar werk ook graag samen met andere expertisecentra 🙂 ) waarbinnen ik voornamelijk bezig ben met digitalisering van de bouw. Ik ben van opleiding industrieel ingenieur bouwkunde en licentiaat in de toegepaste informatica, waardoor ik graag een brug maak tussen bouw en informatica. De afgelopen 10 jaar is er in de bouwsector zeer sterk ingezet op digitalisering. Ik ben enorm geboeid door building information modelling (kortweg BIM) en daarnaast ben ik benieuwd wat technieken als drones, virtual reality (VR) en augmented reality (AR) kunnen betekenen voor de bouwsector.

Jouw passie(s)? Football is my passion because football brings people together! Voetbal, voetbal, voetbal dus.

Ik speel zelf voetbal bij voetbalclub BS Sport Berbroek-Schulen. Daarnaast durf ik mezelf één van de meest gepassioneerde supporters van het Belgische voetbalelftal te noemen. Ik volg onze Rode Duivels overal ter wereld. Ik heb deze microbe te pakken gekregen in 2016 met het EK in Frankrijk. Stelselmatig ben ik meer en meer wedstrijden in het buitenland gaan bekijken. Het WK in Rusland was onbeschrijfelijk! Ik heb hieruit vooral geleerd dat achter ieder individu – onafhankelijk van leeftijd, ras, geslacht, cultuur, geloof, nationaliteit – ook een fantastisch mens schuilgaat. Ieder heeft zijn eigen verhaal. Zo hebben we het geluk gehad in Sarajevo een man te mogen ontmoeten die de oorlog van heel dichtbij had meegemaakt. Wanneer je die verhalen hoort, ga je op een andere manier kijken naar onze huidige samenleving. Niemand wordt beter van polarisatie.

Ik maak ook vaak de vergelijking met onze huidige manier van lesgeven: wanneer we voor de klas staan, zit er voor ons een heel divers publiek. Het is een uitdaging om ieder individu zijn eigen passie te laten ontdekken binnen het vakdomein. Zo krijgen we de huidige generatie jongeren terug gemotiveerd en geënthousiasmeerd!

Wie is jouw held(in) (en waarom)? Mijn mama en mijn vrouw.

Mijn mama kreeg op 53-jarige leeftijd het verdict van longkanker met uitzaaiingen naar de hersenen. Door de goede zorgen en haar positieve ingesteldheid vecht ze vandaag de dag nog steeds tegen de ongeneeslijke ziekte. Ik heb daar enorme bewondering voor.

Mijn niet zo alledaagse Rode-Duivelspassie zorgt ervoor dat ik soms enkele dagen of weken van huis ben, waardoor de last van het huishouden, de kinderen en hun hobby’s volledig bij mijn vrouw terechtkomen. Wanneer je dan weet dat ze met haar drukke job als regiodirecteur van het Vrij CLB West-Limburg ook haar handen meer dan vol heeft, dan kan ik niets anders dan lof hebben voor haar.

Daarnaast kijk ik zeer hard op naar mensen die andere mensen kunnen enthousiasmeren en die gepassioneerd met hun werk of hobby’s bezig kunnen zijn.

Jouw menu-tip voor PXL-Catering? Graag lekker klassiek en Belgisch voor mij: vol-au-vent met frietjes.

Contact: wesley.ceulemans@pxl.be

Lees en/of bekijk ook:

PXL eXperts eXplain (5): BIM (Wesley Ceulemans)

PXL-Tech-campus van kop tot teen onder 3D-scanner

Aanbevolen berichten