Onderzoeker van de maand (44): Lennert Lambrighs

door Frank Joosten
2,7K views
Lennert Lambrighs, onderzoeker binnen het expertisecentrum PXL Smart ICT.

In onze rubriek ‘Onderzoeker van de maand’ geven we u elke maand een kleine inkijk in het leven van een (PXL-)onderzoeker. Deze maand een IT’er/app-ontwikkelaar met groene vingers en dito hart: Lennert Lambrighs, onderzoeker binnen het expertisecentrum PXL Smart ICT.

Naam: Lennert Lambrighs

Leeftijd: 34 jaar

Getrouwd? Kinderen? Verloofd met Jessy Wyers. Geen kinderen maar we zien onze twee adoptiehonden, Pip en Kos, als volwaardig alternatief.

Onderzoeksdomein(en): Binnen het expertisecentrum PXL Smart ICT houd ik mij bezig met het uitwerken van webgebaseerde toepassingen. Dat kunnen eenvoudige websites zijn, maar ook meer geavanceerde webapplicaties en mobiele apps.

Een goed voorbeeld van een recent project waar ik trots op ben, is AppWel. Dat is een platform dat scholen in staat stelt het welbevinden van leerlingen uit de eerste graad secundair onderwijs op te volgen. De leerlingen installeren een app en vullen op geregelde tijdstippen een vragenlijst in. De leerlingbegeleider kan dan op een website de resultaten opvolgen met grafiekjes, scores en rapporten. Zo zien ze welke leerlingen of klassen problemen ondervinden en of doorgevoerde interventies effect hebben. 

Tijdens de paasvakantie hebben we ook een vragenlijst over het coronavirus gelanceerd. Zo werd gemonitord hoe deze uitzonderlijke omstandigheden effect hadden op o.m. sociale relaties, academisch zelfconcept en het pedagogisch klimaat.

Jouw passie(s)?  Mijn passies zijn natuur en muziek, maar laat mij hier voornamelijk op mijn grootste passie focussen: natuur. Om van die passie te genieten, hoef ik niet ver te gaan. Vier jaar geleden hebben we een huisje met een redelijk grote tuin gekocht. De tuin was bij aanvang klassiek ingericht met strakke haagjes en een gaaf gazon. De voorbije vier jaar heb ik stelselmatig geprobeerd om de biodiversiteit te verhogen door een vijver aan te leggen, te variëren met inheemse planten, wilde hoekjes en kantjes te voorzien enz. Het is verbazingwekkend hoe snel je dan natuurlijke spektakels te zien krijgt zoals nestelende winterkoninkjes, fladderende vlinders, duikende salamanders of een dartelend wezeltje. Pure verbazing. Ik probeer die schoonheid daarnaast ook op beeld vast te leggen. Om mee te genieten van de birds and bees: jullie kunnen meekijken op mijn Instagram (@lennert.in.nature of www.instagram.com/lennert.in.nature/).

Wie is jouw held(in) (en waarom)? Mijn grootste respect gaat uit naar alle mensen die zich inzetten voor natuurbehoud en dierenrechten. Vaak voeren ze een aanhoudende strijd tegen een machtig establishment dat zijn eigen decadentie boven het algemeen goed verkiest. Hierdoor worden maar met mondjesmaat successen geboekt. Successen die dan soms nog schaamteloos tenietgedaan worden door mannen als Trump of Bolsonaro. 

Muzikaal staat Tom Waits bij mij op één. Hij slaat de brug tussen blues, jazz en zoveel meer met zijn rauwe stem en orkestrale klanken. Tom Waits verdient een eigen genre.

Jouw menu-tip voor PXL-Catering? Als vegetariër heb ik op PXL-Catering helemaal niet te klagen, waarvoor een dikke pluim! Uit de broodjesbar kan ik zeker het broodje belegen kaas (wijlen broodje vlasschaert) aanbevelen: een heerlijke combinatie van vlaskaas, appel, rucola, rozijnen en mosterddressing…

Contact: lennert.lambrighs@pxl.be

Aanbevolen berichten