Onderzoeker van de maand (48): Brenda Wilmots

door Frank Joosten
2,9K views
Brenda Wilmots, onderzoeker binnen het expertisecentrum PXL Log-IC.

In onze rubriek ‘Onderzoeker van de maand’ geven we u elke maand een kleine inkijk in het leven van een (PXL-)onderzoeker. Gebruik ‘logistiek’, ‘dansmicrobe’ en ‘reizen’ in één zin en je komt uit bij Brenda Wilmots, onderzoeker binnen het expertisecentrum PXL Log-IC.

Naam: Brenda Wilmots

Leeftijd: 35 jaar

Getrouwd? Kinderen? Niet getrouwd, geen kinderen (wel een hondje: Liesje).

Onderzoeksdomein(en): Ik werk binnen het expertisecentrum PXL Log-IC (Logistics Intelligence Center) mee aan het Interreg-project ‘LogistiekLerenZonderGrenzen’. Binnen dit project ontwikkelen Hogeschool PXL en Hogeschool Fontys (Nederland) – in samenspraak met verschillende partners – een innovatief opleidingsprogramma bestaande uit webinars, virtual classrooms, buitenlandse stages en student challenges. Via dit programma hebben logistieke studenten, professionals, zijinstromers en leerkrachten middelbaar onderwijs de mogelijkheid om competenties en kennis te verwerven rond technologieën en trends van de toekomst. Dat is van belang, gezien het tekort aan geschoolde, logistieke profielen op de regionale arbeidsmarkt. Het onderzoek biedt mij de mogelijkheid om mijn netwerk uit te breiden en mijn expertise rond logistieke thema’s te verruimen.

Naar aanleiding van dit project heb ik een onderwijsinnovatiepilot geschreven waarbij ik  komend academiejaar de brug zal slaan richting onderwijs, met het oog op de curriculumvernieuwing binnen de PXL-opleiding Bedrijfsmanagement, afstudeerrichting Logistiek management.

Jouw passie(s)? Eén van mijn passies is dansen: salsa, kizomba, bachata en tango. Behalve van het dansen zelf geniet ik ook van de sociale contacten die erbij komen kijken. De danslessen liggen nu door corona jammer genoeg even stil. Ook reis ik graag. In de zomer van 2019 bezocht ik Boston en New York. Ik had geen verwachtingen bij de stad Boston, maar was aangenaam verrast. Zeker een aanrader! Deze zomer bezocht ik één van mijn favoriete steden: Gent.

Verder doe ik mijn job met veel passie en probeer ik mijn enthousiasme voor logistiek over te brengen aan onze junior-collega’s. Komend academiejaar zal ik dat niet enkel doen als lector en onderzoeker, maar ook als coördinator van het graduaat Transport en Logistiek.

Wie is jouw held(in) (en waarom)? Ik heb niet echt een held of heldin. Ik houd vooral van open en ondernemende mensen die hun passie volgen.

Jouw menu-tip voor PXL-Catering? Ik ben enthousiast over het ruime aanbod aan gezonde gerechten en ben daarom bijna iedere middag in het PXL-restaurant te vinden. Het is  natuurlijk ook fijn om daar collega’s te treffen en bij te praten. Ik kan genieten van een wrap gerookte zalm, pasta bolognese, het vegetarische buffet en nog veel meer.

Contact: brenda.wilmots@pxl.be

Lees ook:

Logistiek leren zonder grenzen

Aanbevolen berichten