Onderzoeker van de maand (50): Maarten Elen

door Frank Joosten
1,6K views
Maarten Elen, onderzoeker binnen de expertisecel PXL Music-Research.

In onze rubriek ‘Onderzoeker van de maand’ geven we u elke maand een kleine inkijk in het leven van een (PXL-)onderzoeker. Deze maand een muzikale duizendpoot met een neus voor data science: Maarten Elen, onderzoeker binnen de expertisecel PXL Music-Research.

Naam: Maarten Elen

Leeftijd: 34 jaar

Getrouwd? Kinderen? Marian en ik verhuisden vorig jaar naar ons nieuwe stekje in Haasrode. Hier wonen we samen met onze twee kleine varkentj.. – ik bedoel dochters 😊. Onze prinsesjes zijn 1 jaar en 3 jaar.

Onderzoeksdomein(en): Ik werk als onderzoeker op PXL Music-Research. In een team van vijf collega’s voeren we onderzoek naar de rol van data science in de muziekindustrie. We proberen data-opportuniteiten te identificeren voor de cultuursector. Zo bouwen we een aantal prototypes waarmee de sector aan de slag kan. Verder adviseren we de sector ook over de mogelijkheden en best practices rond data. Ten slotte hebben we ook onze eigen databank op poten gezet. Die databank volgt elke dag meer dan 20 000 artiesten op de radio en op social media. Meer nog, onze databank heeft een naam: MIDGE. Dat staat voor Music Intelligence Data Gathering Engine.

Jouw passie(s)? Muziek, what else?! Ik ben klassiek geschoold – zoals dat heet – als trompettist. Doorheen de jaren heb ik mijzelf ook de piano, gitaar en drum aangeleerd… (of toch een poging gedaan). Maar wat ik het allerliefst doe, is in mijn home studio elektronische muziek maken, ver weg van alles en iedereen!

Wie is jouw held(in) (en waarom)? Oei, dat is een moeilijke vraag. Ik denk dat ik elke dag wel iemand anders uitroep tot held. Held van de dag dus. Vandaag is dat onze bakker, die een héérlijk patéke heeft gemaakt.

Jouw menu-tip voor PXL-Catering? Ik ga voor videe met een portie kroketten.

Contact: maarten.elen@pxl.be

Aanbevolen berichten