Onderzoeker van de maand (52): Kim Daniëls

door Frank Joosten
3,8K views
Kim Daniëls, onderzoeker binnen het expertisecentrum PXL Zorginnovatie.

In onze rubriek ‘Onderzoeker van de maand’ geven we u elke maand een kleine inkijk in het leven van een (PXL-)onderzoeker. Deze maand een sportieve kinesitherapeute en experte zorginnovatie die je – gezien haar karateverleden – liever te vriend houdt. Proud to present Kim Daniëls, onderzoeker binnen het expertisecentrum PXL Zorginnovatie.

Naam: Kim Daniëls

Leeftijd: 37 jaar

Getrouwd? Kinderen? Ik ben getrouwd met Marc Geerts (ook lector op Hogeschool PXL binnen de lerarenopleiding Lichamelijke opvoeding en Bewegingsrecreatie). Samen hebben we twee schatten van dochtertjes, Emma (4) en Elise (2), en één vrolijke viervoeter, Flo (een golden retriever van 8).

Onderzoeksdomein(en): Van opleiding ben ik kinesitherapeute en zoals het elke goede revalidatiewetenschapper betaamt, ben ik geïnteresseerd in alles wat met gezondheid en beweging te maken. Binnen het expertisecentrum PXL Zorginnovatie ben ik vooral bezig met projecten rond levenslang wonen, arbeid en participatie en welzijn op de werkvloer. De projecten zijn enorm boeiend omdat je relevante maatschappelijke problemen op een vernieuwende manier en vanuit verschillende invalshoeken kan aanpakken.

Jouw passie(s)? Tijd doorbrengen met mijn gezin is natuurlijk mijn favoriete bezigheid. Daarnaast ben ik enorm gepassioneerd door sport, en dan vooral karate. Mijn hele jeugd stond in het teken van topsport, waarbij ik de wereld rondreisde om aan internationale wedstrijden deel te nemen. Tegenwoordig heb ik de tatami wel ingeruild voor de natuur en ga ik met veel plezier hardlopen.

Wie is jouw held(in) (en waarom)? Als ik iemand als held moet kiezen dan komt mijn grootvader, Pé, wel heel dicht in de buurt. Zijn onuitputtelijke positivisme, doorzettingsvermogen en vooral zijn enorm groot hart zijn prachtige eigenschappen die ik mijn kindjes ook heel graag wil meegeven, zoals hij ze aan ons gaf.

Verder zijn mijn ouders, mijn man en mijn kindjes ook wel heldhaftig 😊. Ze zijn er onvoorwaardelijk en weten steeds een lach op mijn gezicht te toveren.

Jouw menu-tip voor PXL-Catering? Voor deze vraag zet ik voorlopig mijn joker in. Ik heb namelijk nog maar heel weinig gebruikgemaakt van de PXL-catering, vooral omdat we vanuit de Campus Guffenslaan wat ver van de Campus Elfde Linie zitten. Misschien iets voor op mijn to-dolijstje van 2021. 😊  

Contact: kim.daniëls@pxl.be   

Aanbevolen berichten