Onderzoeker van de maand (57): Luc Geukens

door Frank Joosten
2,3K views
Luc Geukens, onderzoeker binnen het expertisecentrum PXL Log-IC.

In onze rubriek ‘Onderzoeker van de maand’ geven we u elke maand een kleine inkijk in het leven van een (PXL-)onderzoeker. Deze maand een ondernemende logistiek expert met een voorliefde voor India en voor mosterd: Luc Geukens, onderzoeker binnen het expertisecentrum PXL Log-IC.

Naam: Luc Geukens

Leeftijd: 53 jaar

Getrouwd? Kinderen? Ja, met Kristel Oeyen. Wij hebben drie kinderen: Anton (24), Reinert (21) en Marlies (20) die alle drie nog volop aan het studeren zijn.

Onderzoeksdomein(en): Bij PXL Log-IC ondersteun ik op dit moment het Interreg-project LogistiekLerenZonderGrenzen. Binnen dit project willen we logistieke studenten en professionals via een innovatief opleidingsprogramma klaarstomen voor de competenties, technologieën en trends van de toekomst.  Onderdelen van dit programma zijn webinars, virtual classrooms, college tours en student challenges. Zelf presenteer ik één van de webinars (Trends en Ontwikkelingen in de logistiek), organiseer ik de college tours en – zodra het weer kan – de student challenges.

Jouw passie(s)? Ik heb niet zo één passie die er écht bovenuit steekt, maar ben veeleer bezig met een grote verscheidenheid aan dingen.  Naast het lesgeven en mijn onderzoeksopdracht breng ik als ondernemer nog twee producten op de markt, G-Case Travelcases en Sahara Mosterd. Vooral met de mosterd, een echt streekproduct, bevind ik me in een segment waar ik me graag in begeef. Als voormalig jeneverstoker hoeft dat natuurlijk niet te verbazen.

Maar als ik dan toch iets moet noemen waar ik met veel passie over kan praten, dan is het wel India.  Vanuit mijn vroegere werksituatie in de privésector ken ik het noorden van India, zijn cultuur en inwoners redelijk goed. Ik heb me daar altijd heel erg thuis gevoeld, ondanks het feit dat het een compleet andere wereld is.

Wie is jouw held(in) (en waarom)? Ook hier vind ik het moeilijk om één persoon te noemen.  Ik heb het niet zo met idolen en heldenstatussen.  Maar aangezien ik zelf als medewerker en bestuurder actief ben in een aantal vzw’s weet ik hoe moeilijk het is als vereniging om vandaag de dag nog vrijwilligers te vinden. Die mensen die zich wél onbaatzuchtig inzetten om van onze samenleving een échte gemeenschap te maken, die bewonder ik wel!

Jouw menu-tip voor PXL-Catering? Hoe graag had ik hier een tip gegeven!  Maar aangezien ik pas in september 2020 gestart ben, heb ik nog niet de gelegenheid gehad om onze beroemde keuken uit te proberen. Hier moet ik dus passen…

Contact: luc.geukens@pxl.be

Lees ook:

Al duizend deelnemers voor online logistiek opleidingsprogramma

Aanbevolen berichten